Київ. 18 липня. УНІАН. ВГО «Спілка громадських організацій України «Народна рада» просить президента України Петра Порошенка відновити переговори з урегулювання ситуації на сході України.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила голова правління спілки Надія Лукашевич, інформуючи про результати проведеного 17 липня всеукраїнського з’їзду громадських організацій - членів «Народної ради».

За словами лукашевич, близько 400 делегатів з 23 областей України практично одностайно підтримали рішення направити відповідне звернення президенту. У цьому зверненні йдеться про необхідність мирного врегулювання кризи на Донбасі і, відповідно, відновлення переговорів, що велися з квітня.

Відео дня

«Підписи громадських організацій є, і ми продовжуємо їх збирати. Уже більше 600 організацій підписалися під цим зверненням президенту, де ми просимо відновити перговори для того, щоб знайти спільну позицію. Ми просимо президента почати новий раунд перемовин… Бо ми впевнені, що мирні переговори дадуть результат. Ми хочемо миру, вже більше душа не виносить, коли дізнаємось про загиблих», - сказала Лукашевич.

До переговорної групи, як вважають у спілці, повинні увійти не тільки українські політики, але й міжнародні, а також представники громадських організацій різних регіонів.

З’їзд «Народної ради» з цією метою обрав своїх представників для участі у переговорах. Серед них, зокрема Валентина Семенюк, яка зараз очолює «Союз жінок України за майбутнє дітей», і з цієї позиції, за її словами, хоче вести переговори, «щоб закласти майбутнє» для дітей в нашій державі.

«Звичайно, у переговорну групу увійдуть представники міжнародних організацій, у тому числі з Росії, з Європи. Можливо, це й та сама група буде, що була… Вони майже дійшли до завершеного кінця. Головне завдання – досягти миру шляхом перемовин», - сказала Лукашевич.

У свою чергу, член «Народної ради» Олександр Адзаленко наголосив, що спілка виступає «за мир, за єдину Україну». «Сьогодні немає різниці, хто сяде за стіл переговорів. Упевнений, не може бути, щоб люди не домовились. Завжди домовлялись. І думаю, що й цього разу, хай нам Бог допоможе», - додав він. На переконання Адзаленка, ініціатива з’їзду дасть поштовх «до наведення ладу в країні».

Відео-запис прес-конференції: http://www.unian.ua/multimedia/video-1/1043-rezultatyi-vseukrainskogo-syezda-obschestvennyih-organizatsiy-chlenov-voo-sgou-narodna-rada.html