Київ. 17 липня. УНІАН. Представники запорізьких громадських організацій звернулися до президента і прем'єр-міністра України з проханням втрутитися в конфліктну ситуацію, що виникла через призначення на посаду керівника Державного агентства земельних ресурсів у Запорізькій області неузгодженої з громадськістю кандидатури.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова Запорізької обласної організації Аграрного союзу Анатолій Тиховод.

«Ми виступаємо від імені аграріїв Запорізької області. Ми висунули свою кандидатуру на посаду голови Держземагентства. Людину перевірену й надійну. Але нас не почули. Нам прислали, м'яко кажучи, дуже сумнівну кандидатуру, і навіть не думали узгоджувати це з нами», - повідомив Тиховод.

Відео дня

За його словами, на громадській раді, в якій взяли участь близько 200 аграріїв, було висунуто сім кандидатур на посаду керівника агентства в області. Проте більшість підтримала Людмилу Спіцину, яку й запропонували призначити головою Держземагентства в області. Проте думку аграріїв не врахували й призначили виконуючим обов'язки начальника Головного управління Держземагентства в області Андрія Прядуна.

У свою чергу член регіональної Ради підприємців у Запорізькій області Віталій Івахов зазначив, що аграрії області стурбовані цією проблемою й терпіти прояв неповаги до їхньої думки не будуть.

«Ми просимо, але ми не завжди просто проситимемо. Ми змогли прибрати Януковича, зможемо прибрати й чиновників. Ми не станемо прогинатися й розчаровуватися. Ми контролюватимемо владу», - сказав Івахов.

Член регіональної Ради підприємців у Запорізькій області Олександр Мураховський додав, що аграрії розробили три етапи протесту.

«У нас є три етапи: перший - відкритий громадянський протест, другий – у хід підуть зеленка й помідори, а про третій говорити не будемо, але ви самі розумієте, ми підемо далі. Ми підемо на все», - сказав Мураховський.

Представник приватного акціонерного товариства "Райагропромпостач" Запорізької області Ольга Лисак повідомила, що з приходом нового керівника Держземагентства в області нічого не змінилося, співробітники відомства продовжують вимагати хабарі.

«Прислухайтеся до нас, прислухайтеся до голосу народу. Нам краще знати, хто буде в Запорізькій області справедливо ставитися до нас, до землі. Якщо ці гроші потрібні країні, ми готові їх платити до бюджету, але не в руки корупціонерів. Я прошу президента і прем'єр-міністра почути нас», - сказала Лисак.

Голова Запорізької асоціації фермерів і приватних землевласників Анатолій Довгань вважає, що лише через втручання президента й прем'єр-міністра можна зупинити корупцію у відомстві.

«Президент і прем'єр-міністр повинні вплинути на ситуацію. Запорізька область не дасть себе образити. І мені б дуже не хотілося, щоб область пішла за прикладом Луганської та Донецької областей. Оскільки ми терпіти не будемо», - сказав Довгань.

Довідка УНІАН. Державне агентство земельних ресурсів України є центральним органом виконавчої влади й забезпечує реалізацію державної політики з питань земельних ресурсів, топографічної та картографічної діяльності. Діяльність агентства координує Міністерство аграрної політики та продовольства України.