Ведучий девелопер і мережевий оператор торгово-розважальних центрів європейського рівня в Україні Arricano (Arricano Real Estate plc) заявляє, що на прес-конференції, яка відбулася 15 липня 2014, народний депутат Олександра Кужель озвучила цілий ряд фактів, що не відповідають дійсності й завдають шкоди репутації Arricano та її акціонеру Хіллару Тедеру. Про це йдеться в офіційному зверненні Arricano, переданому в УНІАН.

15 липня 2014 року відбулася офіційна прес-конференція Олександри Кужель, народного депутата України, голови Комітету Верховної Ради з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики. На ній Олександра Кужель публічно дала оцінку конфлікту навколо ТРЦ «Sky Mall».

Arricano висловлює свою подяку О. Кужель за те, що вона звернула увагу на конфліктну ситуацію навколо ТРЦ «SkyMall». Водночас, Arricano засмучена тим фактом, що Олександра Кужель, будучи народним депутатом України і головою Комітету Верховної Ради з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики, робить висновки на підставі позиції лише однієї зі Сторін конфлікту.
Більше того, на прес-конференції Олександра Кужель озвучила цілу низку фактів, які не відповідають дійсності й завдають шкоди репутації Arricano та її акціонеру Хіллару Тедеру. За словами Олександри Кужель, ця інформація і факти були отримані нею від третіх осіб (пряма цитата: «нам дали документи»).

Відео дня

На підставі цієї заяви Arricano вважає, що інформація про діяльність компанії була викривлена пані Кужель ненавмисно, а в силу того, що й сама вона була неправильно поінформована третіми особами, які мали на меті очорнити ділову репутацію Arricano та ім'я Хіллара Тедера.

Під час прес-конференції було озвучено численні факти, що не відповідають дійсності, зокрема:
- Судові справи у Великій Британії, на Кіпрі та в Україні перебувають в процесі розгляду, а не програні компанією, як було заявлено;

- Багаторазово артикулюючи умовами акціонерного договору Arricano та А. Адамовського, пані Кужель детально пояснила причини його розірвання Лондонським судом ЮНСІТРАЛ. При цьому нічого не було сказано про те, що розірваний акціонерний договір було замінено все тим же Лондонським судом на фідуціарні відносини, а сторона А. Адамовського грубо порушує умови фідуціарних відносин: з лютого 2012 року позбавляє компанії Х. Тедера належного прибутку відповідно до пакету акцій 49,97%.

Станом на липень 2014 р. неодержаний прибуток Х. Тедера складає більше 30 млн. доларів США. Приховування цього факту, на нашу думку, вводить громадськість в оману.
- Під час прес-конференції також було процитовано умови договору Arricano і ЮК «Spenser & Kauffmann», яким Андрій Адамовський раніше шантажував Х. Тедера і Т. Фіалу, Генерального директора Dragon Capital (DUPD, акціонер Arricano), Президента Європейської Бізнес Асоціації. Факт шантажу та маніпуляцій громадською думкою за допомогою ЗМІ був публічно озвучений Х. Тедером і Т. Фіалою на брифінгу 4 липня 2014 р. Там же була озвучена вичерпна інформація про причини, умови й порядок розрахунків Arricano і ЮК «Spenser & Kauffmann». Детальну інформацію про брифінг можна знайти на сайті: http://arricano.com/ru/russkiy-arricano-dragon-capital-zayavili-o-narushenii-fidutsiarnyih-otnosheniy-shantazhe-storonyi-andreya-adamovskogo/

Сьогодні, 16 липня 2014 року, Arricano написала офіційний лист О. Кужель з проханням про зустріч. «Ми сподіваємося, що пані Кужель вислухає аргументи і позицію нашої компанії і вже на підставі цього дасть оцінку ситуації, як того вимагає посада голови Комітету Верховної Ради з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики», – йдеться в листі.

Arricano акцентує, що має намір надалі інформувати громадськість про розвиток ситуації через офіційні прес-релізи компанії.