Київ. 15 липня. УНІАН. Екс-голова Київської міської державної адміністрації, член комісії з питань бюджету і соціально-економічного розвитку Київської міської ради Владимир Бондаренко вважає, що збільшити бюджет міста можна за рахунок розвитку столичної промисловості, а також врегулювання діяльності маршрутних таксі і вуличних торговельних точок. Про це у вівторок на прес-конференції в УНІАН заявив Бондаренко.

«Потрібно створювати умови для того, щоб, наприклад, наші фармацевти вигравали тендери, більш як удвічі дешевше пропонували ліки, аніж в Індії або в Китаї», - повідомив Бондаренко.

За його словами, в комунальних столичних аптеках не можна знайти ліків, вироблених на київських підприємствах, хоча вони не поступаються якістю імпортним або з інших регіонів країни. Депутат переконаний, якби в комунальних аптеках були ліки київських виробників, це дало б змогу скоротити на 80% витрати на закупівлю препаратів.

Відео дня

Також Бондаренко зазначив, що на сьогодні за статистикою в Києві працює 12 тис. маршрутних таксі, з яких 8 тис. належать не київським підприємцям.

«Фармація - це один напрям. Ще одна велика проблема – ті, хто возить нас у Києві. 8 тис. – це заїжджі маршрути з інших регіонів України. Їхні автомобілі гірше за якістю», - зазначив екс-голова київської міськадміністрації, додавши, що столичний бюджет недоотримує від роботи підприємців з інших регіонів.

За його словами, не менш важливою проблемою є торговельні точки на вулицях Києва, так звані МАФи (мала архітектурна форма).

«Потрібно припинити війни з МАФами. Їх десятки тисяч у Києві і вони не пов'язані з бюджетом Києва. Їм потрібно видати чітко оформлений паспорт, який би гарантував надходження до міського бюджету приблизно на рівні 800 грн на місяць з кожного об'єкта», - сказав Бондаренко.

Як повідомляв УНІАН, у лютому депутати Київради прийняли бюджет міста і програму соціально-економічного розвитку на цей рік.

Згідно з документом, затверджено загальний фонд дохідної частини бюджету в сумі 17,105 млрд грн проти 16,094 млрд грн минулого року, спеціальний фонд – 2,995 млрд грн, зокрема бюджет розвитку – 2,181 млрд грн. Також до дохідної частини включено субвенцію з держбюджету в сумі 3,052 млрд грн, дотацію вирівнювання і додаткову дотацію з держбюджету - відповідно 200 млн. грн і 34,4 млн. грн.