Київ. 10 липня. УНІАН. Координаційна рада трудового колективу Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) вважає своїм досягненням рішення, прийняте керівництвом концерну, про припинення фінансування трансляції російських каналів через захоплені терористами телевежі в Донецькій і Луганській областях.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив народний депутат від фракції «УДАР Віталія Кличка» Сергій Каплін, який виступив на підтримку профспілки концерну.

«Справді, концерном прийнято рішення про припинення оплати за електропостачання захоплених веж у Луганській і Донецькій областях», - сказав він.

Відео дня

Разом з тим Каплін зазначив, що припинення фінансування захоплених передавальних станцій не є цілковитим вирішенням проблеми з трансляцією російських телеканалів. Він вважає, що керівництву концерну необхідно вже зараз відключити електроживлення телевеж.

«Звичайно, місцеві жителі будуть позбавлені можливості дивитися розважальні передачі, але я вважаю, що зараз там така складна ситуація, що їм не до розваг», - зазначив він.

На думку Капліна, паралельно з відключенням передавальних станцій необхідно подбати про альтернативні джерела донесення правдивої інформації жителям східних регіонів.

«Потрібно негайно розробити план донесення об'єктивної і правдивої інформації для жителів, що проживають у Луганській і Донецькій областях», - сказав депутат.

У свою чергу, присутній на прес-конференції юрисконсульт Концерну РРТ Михайло Слав’янін звернувся до президента України Петра Порошенка з проханням прийняти організаційні рішення щодо керівництва концерну.

«Керівництво КРРТ послідовно веде концерн до занепаду. Прийшовши на підприємство два місяці тому, вони вже мають фінансову кризу через нездатність просто збирати кошти, зароблені концерном... Тому ми звертаємося до керівництва держави. Будь ласка, зробіть організаційні висновки щодо перебування на посаді генерального директора Концерну РРТ Олександра Півнюка», - додав Слав'янін.

Як повідомляв УНІАН, на початку червня координаційна рада трудового колективу Концерну РРТ звинуватила генерального директора концерну Олександра Півнюка, його заступника Володимира Іщука, а також керівника Держспецзв’язку Володимира Звєрєва в пособництві самопроголошеній владі, так званих Донецької і Луганської народних республік. На думку членів профспілки, за розпорядженням вищезгаданих людей проводиться фінансування трансляції ворожих Україні ЗМІ шляхом сплати грошових коштів концерном для безперебійного енергопостачання об'єктів телерадіотрансляції в Луганській і Донецькій областях.

Координаційна рада профспілки також заявила, що нове керівництво КРРТ намагається довести підприємство до банкрутства і на його базі створити приватне підприємство.

Держспецзв’язку спростувало цю інформацію і заявило, що звинувачення з боку координаційної ради профспілки пов'язані з проведенням новим керівництвом перевірок фінансової діяльності на підприємстві. За словами голови Держспецзв’язку, в ході перевірки було виявлено ряд порушень з боку колишнього керівництва КРРТ, інтереси якого представляє координаційна рада.

Після неодноразових звернень координаційної ради трудового колективу КРРТ до влади України, 8 липня прес-служба концерну заявила про те, що керівництво КРРТ ухвалило рішення не платити за споживання електроенергії тими об'єктами концерну, які контролюють терористи.