Київ. 9 липня. УНІАН. Представники всеукраїнських молодіжних та дитячих громадських організацій - члени Українського молодіжного форуму звинувачують міністра молоді та спорту Дмитра Булатова у непрофесіоналізмі і просять керівництво держави звільнити його з посади.

Відповідне звернення сьогодні на прес-конференції в УНІАН зачитав заступник голови Громадської ради при міністерстві молоді та спорту України Павло Білоножко.

“У молодіжної громадськості є претензії до міністра Булатова, до нього як професіонала, до нього як до міністра, до нього як до людини. Єдине, до чого немає претензій - до нього як до піарщика. Нам такий міністр не потрібен — міністр, який не виходить на контакт”, - сказав Білоножко.

Відео дня

Він зазначив, що пройшло майже чотири місяці від дня призначення Булатова на посаду міністра молоді та спорту, а позитивних змін у молодіжній політиці немає.

Навпаки, як зазначив Білоножко, цитуючи звернення, «замість консолідації молоді ми отримуємо розкол, протистояння та недовіру».

За словами Білоножка, міністерство, яке очолює Булатов, грубо проігнорувало відкритість і прозорість при проведенні конкурсу з підтримки проектів молодіжних та дитячих організацій, а конкурсна комісія була сформована в закритому режимі та переважно з маловідомих фахівців та близьких до Булатова осіб, що не мають жодного стосунку до молоді.

За результатами конкурсу із 62-х всеукраїнських громадських організацій підтримано лише 11, переважна більшість яких є «близькими до команди Булатова».

У результаті таких дій близько 5 млн грн, виділених на конкурс, залишається штучно не розподіленими демократичним шляхом.

Всього три проекти дитячих організацій в результаті конкурсу отримали підтримку.

Натомість не підтримана жодна студентська організація та не підтримані проекти жодної організації з-поза меж Києва.

Громадські організації також наголошують, що у результаті таких дій керівництва Міністерства молоді та спорту під великим питанням залишається можливість безкоштовного оздоровлення дітей та молоді в цьому році.

Враховуючи викладені факти, «молодіжна та дитяча громадськість країни висловлює недовіру міністру і вимагає відправити його у відставку, прийняти окреме рішення стосовно проведеного конкурсу на підтримку проектів молодіжних та дитячих організацій, прозоро сформувати конкурсну комісію, а сам конкурс провести з відеофіксацією обговорень», наголошується у зверненні.