Київ. 8 липня. УНІАН. Доктор наук із соціальних комунікацій Олександр Чекмишев вважає, що українські блогери в умовах інформаційної війни переймають на себе функцію соціальної відповідальності та протидіють російській пропаганді.

Про це він сказав під час прес-конференції УНІАН.

«В умовах інформаційної війни, яку зараз переживає Україна, в тих умовах, коли люди, які постять в соціальних мережах, роблять перепости, які роблять блогозаписи, вони фактично переймають на себе функцію соціальної відповідальності, оскільки вони просто своєю громадянською активністю, своїми перепостами, фактично реагують на той тролінг, який ми маємо в соціальних мережах від навчених підготовлених російських агітаторів», - переконаний він.

Відео дня

Чекмишев повідомив, що "самоорганізована українська інтернет-спільнота протистоїть скоординованим інформаційним терористам, які, зокрема, використовують такі медіа-ефекти та маніпуляції як дезорієнтаційні месиджі; посилання на анонімні джерела; "відмив інформації"; маніпуляції з модальністю повідомлень; боти на форумах".

Експерт вважає, що «певні професійні стандарти, які можуть покращити якість комунікації нових медіа та блогосфери із професійних стандартів новинної журналістики абсолютно можна і черпати, і трансформувати, і переносити їх у діяльність нових медіа, зокрема в діяльність блогерів».

За його словами, таким чином необхідно створювати професійні майданчики для тих людей, які усвідомлюють свою соціальну функцію в умовах інформаційної війни і відповідно користуються певними професійними навичками роботи з інформацією.