Київ. 27 червня. УНІАН. Новообраний голова Федерації профспілок України (ФПУ) Григорій Осовий заявив про необхідність після підписання сьогодні, 27 червня, Угоди про асоціацію з Європейським Союзом наблизити норми української соціальної політики до норм ЄС.

Про це він повідомив у п'ятницю на прес-конференції в УНІАН.

«Нам потрібно не лише в економічній частині наблизитися до Європи, але й у соціальній, тому ми виставляємо вимогу уряду паралельно з економічними питаннями й питаннями технічного регулювання почати наближення норм соціальної політики України до норм ЄС», - сказав Осовий.

Відео дня

При цьому він підтримав підписання Угоди про асоціацію з ЄС у повному обсязі.

«Федерація профспілок підтримала європейський курс, і ми схвалюємо підписання Угоди про асоціацію з ЄС», - сказав він.

Водночас, Осовий висловив занепокоєння, що дешевші європейські товари можуть витіснити українську продукцію, що призведе до закриття вітчизняних підприємств і, відповідно, викличе масові скорочення робочих місць у країні.

«У частині економічного блоку (Угоди про асоціацію з ЄС - УНІАН) у нас були певні дискусії й вони продовжуватимуться. Це пов'язано з тим, що відкриваючи Україну в сфері торгівлі й вільного перетікання товарів, наші працівники можуть втратити робочі місця внаслідок того, що ... дешевші товари можуть витіснити українські, а отже, це може призвести до закриття підприємств», - зазначив Осовий.

Відеозапис з прес-конференції Григорія Осового:  http://www.unian.ua/multimedia/video-1/897-ofitsialnyiy-brifing-novoizbrannogo-predsedatelya-federatsii-profsoyuzov-ukrainyi-grigoriya-osovogo.html

Фотоновини з прес-конференції Григорія Осового: http://photo.unian.net/ukr/themes/49359

Як повідомляв УНІАН, 26 червня, на восьмому засіданні Ради Федерації профспілок України головою ФПУ обрано Григорія Осового, який до цього виконував обов'язки голови й тривалий період часу обіймав посаду першого заступника голови ФПУ. За даними інформаційно-аналітичного центру федерації, рада ФПУ розглянула питання про вибори голови з дотриманням усіх процедурних питань.

Сьогодні, 27 червня, президент України Петро Порошенко підписав Угоду про асоціацію з Європейським Союзом у повному обсязі.