Київ. 26 червня. УНІАН. Громадська рада при Міністерстві охорони здоров’я висловлює підтримку позиції президента Петра Порошенка, роботі нинішнього міністра охорони здоров’я Олега Мусія та виступає за розпуск Верховної Ради.

Про це під час прес-конференції в УНІАН заявили члени Громадської ради при МОЗ України: Роман Ступницький, в.о. голови ГР при МОЗ, член правління ВСГО «Рух протидії наркоманії та наркокорупції»; Людмила Петренко, Міжнародна діабетична асоціація України; Ігор Найда, ВГО «Фундація конструктивних ініціатив «Третя сила»; Наталія Преображенська, БФ «Благодійний фонд спасіння дітей України від Чорнобильської катастрофи».

За словами членів ГР, Мусію за майже чотири місяці роботи вдалося зламати корупційні схеми та зробити політику відомства та тендерні процедури відкритими.

Відео дня

«Цей міністр є принциповою людиною, який розуміє ситуацію в системі охорони здоров’я і наданні медичної допомоги, зокрема. Людина, яка знайомилася з системою охорони здоров’я багатьох європейських країн. Ці чотири місяці засвідчують, що його кроки як менеджера є досить цілеспрямованими», - зазначив Найда, підкресливши, що робота міністра є систематизованою, а кадрова політика відкритою.

«МОЗ сьогодні прагне стати лідером в сфері охорони здоров’я. А це теж декому не подобається, тому звикли, що міністр охорони здоров’я – це людина, якій сказали, вона промовчала і пішла з тим бюджетом, що їй дали. Такого на сьогоднішній день не може бути. Ми дякуємо президенту Порошенку, який наголошує, що тільки за підтримки громадськості можна вирішити всі справи в країні. Впевнений, що за підтримки громадськості і президента України ми приймемо інший бюджет в цьому році, де сфера охорони здоров’я стане значно кращою… Я думаю, що президент це розуміє. Якщо не розуміють цього депутати, то депутатам ВР нинішнього скликання пора вже складати свої повноваження», - зазначив Найда, висловлюючи позицію громадськості.

«Громадськість проти зміни керівництва МОЗ. Ми теж підтримуємо президента, що ця Верховна Рада повинна скласти свої повноваження. Інша ВР повинна проголосувати за щонайменше 6% - на охорону здоров’я громадян України. І цілі, які декларував Майдан і президент, повинні бути досягнуті», - підкреслила Петренко.