Київ. 26 червня. УНІАН. Координаційна рада трудового колективу Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) звернулася до президента України Петра Порошенка з проханням сприяти у перевірці законності дій генерального директора концерну Олександра Півнюка.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив керівник прес-служби КРРТ Павло Білоножко.

«Від імені нашого трудового колективу я б хотів звернутися до президента нашої країни, щоб він забезпечив наші права як громадян України», - сказав Білоножко.

Відео дня

За його словами, на сьогодні у Донецькій і Луганській областях продовжують незаконно ретранслюватися російські телеканали на українських частотах. При цьому керівництво концерну відмовляється відключити від електропостачання ті телевежі, що транслюють ці канали, і продовжує проводити платежі за електроенергію в цих областях.

«За даними моніторингу трансляції телеканалів, у Луганській і Донецькій областях державне мовлення відсутнє. Частково транслюються розважальні і рекламні блоки, але під час трансляції блоку українських новин картинка зникає», - зазначив Білоножко.

Директор департаменту роботи з органами влади, зв'язків із громадськістю і міжнародної співпраці концерну Марина Помазанова, у свою чергу, повідомила, що щомісяця на оплату електроенергії за телерадіомовлення по всій території України КРРТ повинен витрачати 10-12 млн грн.

«Можете спокійно це поділити пропорційно, і ви дізнаєтеся, скільки необхідно на мовлення у Донецькій і Луганській областях», - сказала вона.

«Якщо ви вважаєте, що це адекватна плата за те, що на ресурсі, якій належить українським каналам, транслюються російські канали і концерн за це платить, то мені здається, що ситуація доведена до абсурду», - додала Помазанова.

При цьому вона наголосила, що на сьогодні заборгованість концерну перед українськими енергопостачальними компаніями становить близько 10 млн грн. У свою чергу, заборгованість за трансляцію в Донецькій і Луганській областях, за її словами, зараз повністю погашена.

«Ті невеликі кошти, які сплачуються приватними каналами, йдуть повністю на оплату саме в Донецькій і Луганській областях, з урахуванням того, що на західні області припадають лише невеликі підтримуючі суми», - підкреслила директор департаменту.

Як повідомляв УНІАН, на початку червня Об'єднана профспілкова організація Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) звинуватила генерального директора концерну Олександра Півнюка, його заступника Володимира Іщука, а також керівника Державної служби спеціального зв'язку і захисту інформації (Держспецзв’язку) Володимира Зверєва у пособництві самопроголошеній владі так званих Донецької і Луганської народних республік.

На думку членів профспілки, за розпорядженням вищезгаданих людей відбувається безперебійне фінансування трансляції ворожих Україні ЗМІ шляхом сплати коштів державного Концерну РРТ для безперебійного енергопостачання об'єктів телерадіотрансляції у Луганській і Донецькій областях.

Координаційна рада профспілки також заявила, що нове керівництво КРРТ намагається довести підприємство до банкрутства і на його базі створити приватне підприємство.

Держспецзв‘язку спростувало дану інформацію і заявило, що звинувачення з боку координаційної ради профспілки пов'язані з проведенням перевірок фінансової діяльності на підприємстві. За словами голови Держспецзв‘язку, в ході перевірки було виявлено низку порушень з боку колишнього керівництва КРРТ, інтереси якого представляє координаційна рада.

Відео-запис прес-конференції: https://www.unian.net/multimedia/video/867-koordinatsionnyiy-sovet-trudovogo-kollektiva-kontserna-rrt-obraschaetsya-k-prezidentu-ukrainyi.html