Київ. 19 червня. УНІАН. Громадська організація Transparency International Україна спростувала власну інформацію про ознаки корупційних дій першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолія Максюти.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив координатор національної моніторингової кампанії «Декларації без декорацій» Transparency International Україна Анатолій Стоян.

«Transparency International Україна спростовує інформацію щодо перевищення Анатолієм Максютою задекларованих доходів і приносить публічні вибачення. Ми визнаємо власну помилку», - сказав Стоян.

Відео дня

За його словами, помилка сталася при розрахунках даних вартості нерухомого і рухомого майна, і тому майно Максюти перевищило офіційні доходи чиновника в 8 разів.

«Анатолій Максюта не перевищив задекларовані доходи. Transparency International Україна не знайшла ознак корупційних дій цього чиновника», - повідомив Стоян.

Як повідомлялося раніше, 10 червня, Transparency International Україна, презентуючи результати національної моніторингової кампанії «Декларація без декорацій», назвала серед держслужбовців, стиль життя яких не відповідає задекларованим доходам, першого заступника міністра економрозвитку Максюту.

Довідка УНІАН. Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта був призначений на свою посаду в квітні 2012 року і зберіг її після приходу до влади нового уряду на чолі з Арсенієм Яценюком, в якому пост міністра економрозвитку зайняв Павло Шеремета.

Transparency International — неурядова міжнародна організація з боротьби із корупцією та дослідження рівня корупції у всьому світі. Transparency International була заснована в 1993 році колишнім директором Світового банку Петером Айгеном у Берліні. На цей момент у організації існують філіали більш ніж у 100 країнах світу.

Одним з напрямів діяльності організації є щорічне складання індексу сприйняття корупції, що відображає оцінку рівня корупції підприємцями і аналітиками за десятибальною шкалою.