Київ. 12 червня. УНІАН. Озброєння, що виробляє оборонно-промисловий комплекс України, яке використовується українською армією на сході країни, є конкурентоспроможним порівняно з російським, заявив керівник Фонду «Нові традиції», гендиректор ДК «Укрспецекспорт» з 2005 по 2010 рік Сергій Бондарчук.

"Ми є конкурентними, в першу чергу, з Російською Федерацією", - сказав Бондарчук після прес-конференції експертів у галузі оборони на тему «Причини втрати оборонного потенціалу України» в УНІАН.

За його словами, Україна може забезпечити продукцією ОПК не лише внутрішній ринок, але й країни-партнери в Африці, Латинській Америці і на Близькому Сході.

Відео дня

"У певній продукції ми є домінантами, тому що Україна є країною, у якої є військові, авіаційні і кораблебудівні технології", - підкреслив екс-глава "Укрспецекспорту".

Він зазначив, що для успішного розвитку галузі і обороноспроможності країни Україна повинна вкладати кошти в науку і розробки, а після цього купувати розроблені зразки для власної армії.

"Потрібно купувати розроблені зразки на користь власної армії, щоб на її прикладі показувати іншим країнам, що ми довіряємо нашій продукції і знаємо, як вона використовується", - підсумував Бондарчук.

Нагадаємо, РФ у березні 2014 року, порушуючи всі міжнародні договори, анексувала український Крим, і продовжує дестабілізувати ситуацію на сході України, направляючи туди озброєних терористів.

15 квітня в Донецькій і Луганській областях почалася антитерористична операція.

Минулого тижня державний концерн «Укроборонпром» заявив про передачу Збройним силам України і Національній гвардії 200 броньованих машин "Дозор-Б".

У травні «Укроборонпром» почав передачу Національній гвардії України бронетранспортерів БТР-4 на суму близько 400 млн грн.

Довідка УНІАН. ДК «Укрспецекспорт» є основним експортером усіх видів озброєнь і військової техніки (до 85% обсягу військово-технічної співпраці). Компанія об'єднує ряд дочірніх підприємств - виробників спецтехніки. Голову компанії призначає президент України за узгодженням з урядом і секретарем Ради національної безпеки і оборони, а в її оперативному управлінні найбільшу вагу має РНБО.

Державний концерн «Укроборонпром» утворений з метою забезпечення ефективного функціонування і управління суб'єктами господарювання державного сектора економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розробки, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації і утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки і боєприпасів і беруть участь у військово-технічній співпраці.