Київ. 29 травня. УНІАН. Координатор «Штабу оборони Києва» Сергій Мельниченко закликає киян не допустити отримання мандатів тими депутатами, які пройшли до Київради завдяки підкупу і фальсифікаціям.

Про це він сказав на прес-конференції в УНІАН.

«Щодо мажоритарних округів, у нас є 60 округів, порядка 1,5 тис. кандидатів, з них порядка половини - це молода команда Черновецького, група Пабата», - сказав він.

Відео дня

За словами Мельниченка, частина цих людей планує пройти в нову Київраду за списками практично всіх політичних партій.

Мельниченко зауважив, що багато депутатів колишнього складу Київради, які були причетні до корупційних скандалів, розбазарювання комунальної власності та київських земель, знову пройшли до Київ ради.

«Ми маємо намір завадити отриманню мандатів цими людьми, і для цього будемо здійснювати ряд заходів. Хотілося б звернутися до киян щодо підтримки нашої ініціативи», - сказав він.

За словами Мельниченка, формат, методи і засоби такого запобігання буде визначено найближчими днями на засіданні «Штабу оборони Києва», до якого входить ряд громадських організацій та активістів.

«Нами буде ухвалено рішення про формат проведення акції щодо унеможливлення потрапляння до Київської міської ради цих корупціонерів», - сказав він.

Крім того, планується закликати киян прийти на так зване «Віче киян», де також буде обговорюватися, яким чином не допустити отримання мандатів цими людьми.

Як сказав Мельниченко, штаб наполягатиме на внесенні змін до виборчого законодавства щодо скасування такої норми як «висуванець від партії».

Мельниченко повідомив, що найбільше таких людей пройшли до Київради «під брендом Кличка». «Через півтора року знову відбудуться вибори, і Віталій Кличко як боксер має розуміти, що таке матч-реванш і яку роль відіграє команда, яка обслуговує боксера під час бою. З такою командою йому забезпечено програш. Ми хочемо позбавити його цього баласту», - сказав він.

Головний координатор громадянської кампанії «Форум порятунку Києва» Віталій Черняховський, у свою чергу, наголосив, що не варто очікувати «чогось доброго» від виборів до місцевих рад, оскільки законом не передбачено надання кандидатами передвиборчих програм. «Можна нести якусь нісенітницю виборцям, і тобі за це нічого не буде», - додав він.

«Особисто я вважаю, що перший етап боротьби має полягати у невизнанні результатів виборів та організації протестних акцій проти злочинної Київради», - сказав Черняховський.