Київ. 22 травня. УНІАН. Майбутній президент України в розвитку агропромислового сектора країни повинен зробити ставку на середніх і дрібних товаровиробників, викорінити корупцію в галузі, а також створити умови для зростання добробуту українського села.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив співголова «Селянського майдану», голова партії «Відродження села» Дмитро Воронін.

«Новий президент, який прийде, повинен визначити середнього товарного виробника на селі як основну ланку в системі забезпечення продуктами харчування України», - сказав Воронін.

Відео дня

За його словами, президент країни також повинен подбати про поліпшення умов кредитування сільгоспвиробників, добившись зниження процентної ставки до 3-5% річних з 15-20%, які діють в Україні зараз.

Особливо гостро у вітчизняному АПК, за словами голови Київського обласного союзу сільськогосподарських підприємств Володимира Проценка, який також був присутній на прес-конференції, стоїть питання викорінення корупції. Проценко наголосив, що саме боротьба з хабарництвом повинна бути першочерговим завданням майбутнього президента України.

«У нас повинен бути лідер, який відріже руки, а якщо можна й голови, тим, хто у селян братиме хабарі», - сказав він.

За словами Проценка, серед пріоритетів у майбутнього глави держави, якщо він хоче стимулювати розвиток сільського господарства, повинно бути збереження на найближчі 5 років пільгового режиму оподаткування аграріїв, а також забезпечення гідної зарплати жителям сільської місцевості і розвиток інфраструктури села.

Серед всіх кандидатів на пост президента, на думку аграріїв, справитися з озвученими завданнями, очолюючи державу, зможе Петро Порошенко.

«Ми для себе прийняли таке рішення – ми підтримуємо як єдиного кандидата від демократичного табору Петра Олексійовича Порошенка», - сказав Воронін.

При цьому він наголосив на важливості обрання президента України вже в першому турі і звернувся до всіх українських сільгоспвиробників із закликом підтримати Порошенка на майбутніх виборах.

Як повідомляв УНІАН, згідно з останніми оприлюдненими цього тижня соціологічними опитуваннями, за Порошенка готові проголосувати від 45 до 53% виборців, тоді як за його найближчого конкурента - Юлію Тимошенко - 8-10%.

Дострокові вибори президента України повинні відбутися 25 травня.