Київ. 22 травня. УНІАН. Керівництво мережі однієї відомих київських хімчисток заявило про спробу рейдерського захоплення приміщення компанії на вулиці Тарасівській, 21, суддею Київського апеляційного господарського суду.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявила генеральний директор мережі хімчисток “Ун моменто” Світлана Юлдашева.

“У червні 2013 року суддя Ріпіна, яка є одночасно головою ОСББ, подала позовну заяву до адміністративного суду про визнання недійсної приватизації приміщення, яке належить хімчистці з 2007 року”, - повідомила Юлдашева.

Відео дня

За її словами, у процесі приватизації в 2007 році іноземний інвестор підприємства сплатив кілька мільйонів гривень до бюджету. До приватизації дане приміщення перебувало ще з 1996 року у розпорядженні хімчистки на правах оренди.

Крім того, Юлдашева відзначила, що хімчистку звинувачують у порушення екологічних норм. При цьому компанія пройшла не одну перевірку компетентними органами, і жодна перевірка не виявила будь-яких порушень.

“Незважаючи на те, що суд тоді виніс ухвалу на користь хімчистки, зараз суддя подала касаційну позовну заяву до Вищого адміністративного суду, де працює її чоловік, і у мене є дуже великі сумніви, що буде винесене справедливе рішення”, - сказала Юлдашева.

За словами директора хімчистки, суддя, уклавши договір з охоронною компанією, заборонила в'їзд клієнтам на територію хімчистки, а 13 квітня особисто відключила воду в приміщенні, при цьому водопостачання досі не відновлене.

Присутній на конференції керуючий партнер української юридичної групи “Оптіма” Роман Петрученко, який представляє інтереси хімчистки, відзначає цілий ряд порушень під час організації і діяльності ОСББ.

“Ознайомившись з документами, ми зрозуміли, що тут тотальна корупція і порушення на порушенні усіх норм чинного законодавства”, - сказав Петрученко.

Він уточнив, що йдеться про невідповідність підписів під час реєстрації ОСББ, де були прізвища людей, які не мають прав власності у будинку або взагалі померлих.

Петрученко повідомив також, що по одних і тих самих рішеннях ОСББ виставляє різні рахунки за користування прибудинкової території, які у різні місяці становлять від 2 тис. грн до 50 тис. грн на місяць.

За словами представника балансоутримувача частини приміщень у будинку Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв Віктора Туркоти, діяльність ОСББ обмежує і їх права.

“Даний будинок близько 20 років перебував на балансі Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв і був споруджений для обслуговування дипломатичного корпусу. На даний момент там проживають посли і консули європейських країн, яким незаконно обмежують доступ до деяких приміщень, де знаходяться їх речі”, - сказав Туркота.

Він повідомив, що у зв'язку з цим неодноразово викликалися представники правоохоронних органів, було відкрито кримінальне провадження, але незабаром воно було закрите.

На захист своїх прав колектив хімчистки має намір у п'ятницю, 23 травня  провести акцію протесту під будівлею Вищого адміністративного суду України, на яку, за словами директора компанії, збере близько 200 співробітників і представників громадськості.

Довідка УНІАН. Мережа хімчисток “Ун моменто” була заснована у 1996 році, відділення мережі представлені в усіх містах-міліонерах. У різних відділеннях компанії працює близько 400 осіб.

Фото новини з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/48439