Київ. 15 травня. УНІАН. Всеукраїнська громадська організація «Діаспора чеченського народу» закликає українську владу припинити спекуляції на тему участі чеченців у збройних сутичках на Сході України.

Про це голова правління ВГО «Діаспора чеченського народу» Салман Садаєв сказав на прес-конференції в УНІАН.

«Звертаємося до представників української влади із закликом припинити спекуляції на тему участі чеченців у збройних сутичках в Україні. Гучні і необгрунтовані заяви політиків можуть привести до расової нетерпимості і національної неприязні», - сказав Садаєв.

Відео дня

За його словами, «Діаспора чеченського народу» не має ніяких підтверджених і достовірних доказів того, що на території України діють чеченські військові.

«Відповідально заявляємо, що чеченський народ не бере ніякої участі в конфлікті між Росією і Україною», - сказав Садаєв.

Він акцентував увагу на тому, що недавно в інтернет-виданнях і в Мережі був опублікований відеоролик, що нібито підтверджує присутність чеченців у Слов'янську Донецької області.

За словами Садаєва, на відео спочатку жителі Слов'янська розповідають про перестрілки українських військових із сепаратистами, після цього керівництво Міністерства внутрішніх справ України підтверджує факт присутності в Україні добре підготовлених чеченських бойовиків, потім відеоряд доповнений тими самими чеченцями, які входять до складу батальйону спеціального призначення.

«Відповідально заявляємо, що на відео чеченський спецназ вітає президента Чечні Рамзана Кадирова з його 29-річним днем народження. У ролику командир спецназу звертається до глави республіки з вітальною промовою чеченською мовою. Цього року Рамзану Кадирову виповнюється 38 років, тобто це відео десятирічної давності», - сказав Садаєв.