Київ. 7 травня. УНІАН. Керівник центрального виборчого штабу кандидата у президенти Петра Порошенка, народний депутат від партії «УДАР» Віталій Ковальчук заявляє, що кандидат у президенти, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час виборчої кампанії намагається дискредитувати свого опонента і звертається до правоохоронних органів щодо причетності “Батьківщини” до випуску дискредитаційних матеріалів.

Про це Ковальчук заявив на прес-конференції в УНІАН.

За словами Ковальчука, потребує пояснення з боку Тимошенко, чому вона “підігрує Партії регіонів і КПУ у розколі країни, коли вкотре намагається втягнути країну в чвари”.

Відео дня

За його словами, в той час коли Порошенко “наголошує на необхідності об’єднання у боротьбі з одним спільним зовнішнім ворогом” президентом РФ Володимиром Путіним і його «п’ятою колоною в Україні», Тимошенко “намагається втягти країну в чвари та інтриги й оголосила своїм основним ворогом Порошенка”.

“Спроба дискредитації Петра Порошенка стала нав`язливою ідеєю Юлії Тимошенко, основною метою її виборчої кампанії”, - заявив Ковальчук.

За його словами, штаб Порошенка неодноразово виявляв матеріали, які дискредитують Порошенка, що роздавали в агітаційних наметах Тимошенко і, зокрема, видання “Тільки факти”.

Він зазначив, що днями представники виборчого штабу Порошенка виявили, що це видання друкується в одній з тернопільських друкарень.

Керівник інформаційного департаменту штабу Порошенка Ірина Фріз стверджує, що “замовником тиражу другого номеру (видання) є народний депутат України, член “Батьківщини” Василь Деревляний, який є керівником штабу Юлії Тимошенко в Тернопільській області”.

Ковальчук наголосив, що направлено депутатські запити до в.о. генерального прокурора, міністра внутрішніх справ України з приводу даного факту, щоб “вони надали правову оцінку таким діям”, а в разі необхідності - порушили кримінальні справи.

При цьому Ковальчук нагадав, що, відповідно до законодавства України, друкарні не мають права друкувати газети, які не зареєстровані відповідними державними органами влади або органами місцевого самоврядування.

Своєю чергою присутня на прес-конференції народний депутат від «УДАРу», керівник об`єднаного Київського штабу Порошенка Ірина Геращенко підкреслила, що у виданні «Тільки факти» не вказано адресу редакції та прізвище головного редактора.

За її словами, також подано звернення до Міністерства юстиції України з приводу того, чи зареєстровано видання “Тільки факти”. За її словами, в реєстрі видань такого видання немає, а з цього можна робити попередні висновки, що це “фальшивка-одноденка, котра створена тільки під вибори, щоб паплюжити кандидата у президенти”.

Геращенко повідомила, що звернулася до президента Асоціації медіа-юристів щодо надання “моральної і юридичної оцінки подібному виданню”. За її словами, необхідно припинити практику, коли партійні видання “використовуються, як дубина, в «розбірках» з політичними опонентами”.