Київ. 5 травня. УНІАН. Антирейдерський союз підприємців, який об'єднує близько 380 підприємств і трудових колективів усіх регіонів України, закликав владу запровадити прозору процедуру призначення чиновників до податкових органів і звільнити службовців, причетних до корупційних скандалів.

Про це в ході прес-конференції в УНІАН заявив директор союзу Андрій Семидідько.

«Чому ми звернули увагу на Міністерство доходів і зборів? Тому що це єдине міністерство, яке збирає податки та збори, а не витрачає їх, - сказав Семидідько. – Ми виступаємо за формування нової громадської ради при Міністерстві доходів і зборів та формування кадрової комісії, а також нової системи призначення осіб, що передбачає люстрацію й класифікацію вимог до призначення".

Відео дня

За словами Семидідька, представники Антирейдерського союзу вже стурбовані, зокрема, призначенням В’ячеслава Бусарєва на посаду в.о. начальника Головного управління Міністерства доходів і зборів у Києві, а також призначенням Вікторії Мальцевої і Олександра Кучеренка головами Шевченківського і Святошинського районних управлінь Міндоходів Києва відповідно. «Ми так і не отримали відповіді – хто призначав (цих чиновників - УНІАН), якою була процедура призначення, чи є кадровий резерв, які ще фізособи і співробітники Міндоходів претендували на ці посади – ніякої інформації», - сказав Семидідько.

За його словами, ці чиновники можуть бути причетні до посадових злочинів, і заяви про це вже готуються для подачі до Генеральної прокуратури. «Ми направляємо заяви до Генпрокуратури. Ми хочемо добитися звільнення цих осіб. У нас у тилу діє п'ята колона, яка під прикриттям вищих посадовців Міндоходів займається виведенням коштів із державного бюджету», - сказав Семидідько, підкресливши, що активісти Антирейдерського союзу записані на прийом до Генерального прокурора України Олега Махніцького. При цьому він зазначив, що призначення трьох чиновників – не єдині, які викликають занепокоєння й сумніви.

Семидьдко підкреслив, що представники Антирейдерського союзу вже провели низку протестних акцій під Міністерством доходів і зборів та Кабінетом міністрів і продовжуватимуть практику публічних виступів. «Штурмувати міністерство ми не будемо. Але зараз ставиться питання про те, щоб замінити існуючу й розробити нову систему підготовки та призначення людей до нової системи адміністрування оподаткування», - сказав Семидідько.