Київ. 30 квітня, УНІАН. Представники інтелігенції закликають підтримати кандидатуру Петра Порошенка з тим, щоб президент України був обраний вже у першому турі виборів.

Про це йдеться у зверненні української інтелігенції щодо президентських виборів 25 травняу, яке оприлюднив на прес-конференції в УНІАН письменник, герой України Дмитро Павличко.

“Перемога Петра Порошенка вже у першому турі засвідчить єдність українського народу, сприятиме суспільній злагоді і торуватиме шлях до європейського майбутнього України”, - йдеться у зверненні.

Відео дня

Його автори зазначають, що “триває агресія Росії проти України, режим Путіна робить усе, щоб розшматувати і знищити нашу державу”, і “за таких обставин вибори президента України набувають доленосного значення. Український народ має висловити довіру людині, спроможній гідно представляти та ефективно захищати інтереси всіх прошарків суспільства і всіх регіонів України”.

Як сказано у зверненні, “політичний союз Петра Порошенка і Віталія Кличка є унікальним прикладом справжнього патріотичного обєднання, запереченням віковічної приказки “два українці - три гетьмани”.

Під зверненням поставили підписи, зокрема письменники Дмитро Павличко, Юрій Мушкетик, Валерій Шевчук, Роман Лубківський, а також оперний співак Анатолій Мокренко і почесний президент Національного університету “Києво-Могилянська академія” В'ячеслав Брюховецький.