Київ. 28 квітня. УНІАН. Кандидат на пост президента України Валерій Коновалюк сьогодні звернеться до Вищого адміністративного суду України з позовною заявою про визнання протиправною бездіяльності виконуючого обов'язки президента України Олександра Турчинова і прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, «винних у низькій боєготовності Збройних Сил України», а також притягнення їх до відповідальності.

Про це він повідомив на прес-конференції в агентстві УНІАН.

За його словами, у позовній заяві сказано про те, що «з моменту покладання на Турчинова функцій в.о. президента України він недобросовісно виконує належні функції, що вже завдало серйозної шкоди державним інтересам, а також інтересам окремих громадян і юридичних осіб України, що зв'язано з порушенням низки положень Конституції і законів України».

Відео дня

У позовній заяві Коновалюка сказане про те, що Турчинов мусив поставити чіткі завдання, ухвалити рішення, зокрема - «про введення правового режиму воєнного або надзвичайного стану».

Коновалюк підкреслив, що через «некомпетентну діяльність, неоперативні дії ми не лише втратили частину території країни, а втратили і військове майно, Військово-морські сили країни».

Коновалюк наголосив, що також в Україні не забезпечується соціальний захист громадян, їх державна підтримка, і тому в позовній заяві є претензії і до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

«Якщо ви узяли на себе відповідальність управляти державою, то будьте люб'язні виконувати ті функціональні обов'язки, які передбачені законом і Конституцією», - заявив він.

Коновалюк повідомив, що відразу ж після прес-конференції він подасть позовну заяву до ВАСУ.