Київ. 24 квітня. УНІАН. Оператор державних лотерей МСЛ, який є одним із найбільших лотерейних операторів у Східній Європі, запустив в Україні новий проект «Мить успіху», який передбачає продаж миттєвих лотерейних квитків через термінали самообслуговування.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив генеральний директор компанії Євген Власенко.

«Лотерейні ігри на терміналах самообслуговування дають можливість повернути електронні ігри в правове поле і поповнити державний бюджет. Організація і проведення розіграшів контролюються лотерейним оператором МСЛ, а самого оператора контролює держава», - сказав Власенко.

Відео дня

За його словами, всі розіграші миттєвих лотерей на лотерейних терміналах самообслуговування здійснюються згідно з європейськими стандартами проведення лотерей.

У свою чергу, технічний директор МСЛ Володимир Мілевський пояснив, що весь процес гри замкнутий на центральну систему оператора МСЛ - починаючи від придбання квитка і закінчуючи виплатою виграшу. За його словами, всі ці процеси здійснюються в режимі онлайн-моніторингу Державним казначейством України.

При цьому Мілевський пояснив принцип роботи цієї лотереї. За його словами, єдина відмінність від стандартного лотерейного квитка – це комп'ютерна анімація квитка. При цьому виграші та призовий фонд ц миттєвих лотереях на терміналах самообслуговування згенеровані наперед, до моменту старту лотереї.

«Таким чином, всі квитки генеруються до початку продажу. Кількість квитків, суми виграшів розподіляються наперед і не змінюються під час проходження лотерей. Це гарантує прозорість і чесність лотереї», - відзначив Мілевський.

За словами почесного президента юридичної компанії Jurimex, експерта у сфері правового регулювання лотерейного бізнесу Данила Гетманцева, миттєві лотереї на терміналах самообслуговування гарантують прозорість ведення бізнесу. Зокрема, сплачуються податки, що гарантує додаткові надходження до держбюджету, а для гравців створена система лімітів, що дає можливість гравцеві контролювати свої витрати.

«По-перше, гра прозора. Держава і казначейство в режимі реального часу відстежують кожну ставку, кожен квиток, проданий через термінал. Прозорість – значить, податки. Держава одержує з кожного проданого квитка податки, і оператор не в змозі, навіть при бажанні, ухилитися від оподаткування, тому що технологія не дозволяє йому це зробити», - зазначив Гетманцев.

При цьому гендиректор Власенко уточнив, що МСЛ відраховує 18% до держбюджету від коштів, які залишаються після виплати виграшів. Ця сума фіксована і не залежить від втрат оператора.

Маркетинг-директор МСЛ Вікторія Цомая відзначила, що вже відкрито 11 точок продажу в багатьох містах України, зокрема, в Сумах, Луцьку, Миколаєві, Донецьку і Києві. При цьому найближчим часом планується відкриття ще 10 точок.

Довідка УНІАН. Оператор державних лотерей МСЛ працює на ринку України більш як 43 роки. У портфелі компанії такі лотерейні продукти, як «Лото-Забава», «Хто там», «Тіп і Топ», «Мегалот», «Спортліга» та інші. МСЛ має 31 представництво по всій Україні та більш як 6,7 тис. точок продажу лотерей.

За даними оператора, з 2009 року МСЛ сплатила більш як 885 млн. грн податків і зборів. Починаючи з 2009 року, в лотереї МСЛ українці виграли 4,2 млрд грн.