Київ. 17 квітня. УНІАН. Завтра самооборона Київської області починає формувати народне ополчення та проведе навчання ополченців.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив керівник самооборони у Київській області Володимир Давидюк.

“Ми із завтрашнього дня починаємо мобілізацію людей до народного ополчення. Влада або неспроможна захистити український народ, або не має можливості цього зробити. Тому після формування народного ополчення ми проведемо навчання особового складу із залученням військових інструкторів”, - сказав Давидюк.

Відео дня

Він додав, що самооборона Київщини має намір звернутися до в.о. президента України, гоолви Верховної Ради Олександра Турчинова і до парламенту для того, щоб створити законодавче підгрунтя для діяльності народного ополчення.

За словами Давидюка, самооборона проситиме в законодавців дозволити народному ополченню використовувати вогнепальну зброю: “Про зброю повинна йти мова, тому що не можна з боронами та граблями протистояти озброєним людям”.

У свою чергу керівник військової частини територіальної самооборони Київщини Олександр Гуменюк закликав громадян України бути пильними і повідомляти самооборону про будь-яких підозрілих людей на Київщині та в інших регіонах країни. “Байдужим не повинен лишитись ніхто. Побачив переміщення незнайомих людей - доповідай, побачив переміщення техніки чи зелених чоловічків - доповідай. А ми будемо перевіряти цю інформацію і вживати відповідні заходи”, - сказав Гуменюк.

Також він закликав українців бути особливо пильними на свята - Великдень, 1 та 9 травня. “Не піддавайтеся на провокації. Якщо провокація відбулася, її краще локалізувати, не давати приводу для її розвитку”, - сказав Гуменюк.