Київ. 11 квітня. УНІАН. Народний депутат Антон Яценко повертається у фракцію Партія регіонів у Верховній Раді України, оскільки, за його словами, партія «повністю оновилася, а Україні потрібна сильна опозиція».

Про це Яценко сказав на прес-конференції в агентстві УНІАН.

Він зазначив: «Зараз партія повністю оновилася, має демократичні повністю погляди і дуже багато людей в партії, які представляють і інтелігенцію, і робочий клас, і діячів культури, тому я прийняв рішення повернутися до фракції ПР в парламенті і очолювати Черкаську обласну організацію Партії регіонів».

Відео дня

За словами Яценка,  на сьогодні в Черкаській області кількість членів партії скоротилася з 46 до 15 тисяч. Крім того, самоліквідувалася фракція ПР в обласній раді. Яценко це пояснює тим, що на партійців чиниться тиск, лунають погрози на їх адресу. «Багато людей залякані, їм погрожують. На жаль, ми сьогодні маємо прояв не демократичного суспільства, коли за різні погляди переслідують», - додав він. Яценко заявив, що «буде в опозиції, в опозиції конструктивній» до нинішньої влади.

Відповідаючи на запитання щодо нових підходів в роботі обласної партійної організації, він зазначив: «Не буде гучних заяв в дусі СРСР-Північна Корея, крокування з прапорами, вшановування керівників. Ми повинні по-іншому працювати, демократично, без якихось регалій, якихось ескортів». За його словами, «будуть відкриті юридичні приймальні в кожному райцентрі, де є переслідування людей, захист від рекету, який зараз з’явився».

Яценко зазначив, що досить негативно сприймає різного роду заяви щодо необхідності проведення люстрації.

Як відомо, Яценко обирався у виборчому окрузі № 200 в Черкаській області. Він вступив у фракцію Партії регіонів 12 грудня 2012 року. На парламентських виборах 2012 року йшов і виграв від Партії регіонів.