Київ. 10 квітня. УНІАН. Україна стала перед викликами, подолати які можна за допомогою об'єднання зусиль всіх громадян навколо національної ідеї або нової політичної сили.

Таку думку на прес-конференції в УНІАН висловили експерти.

Так, лідер громадського руху «Протекція влади» Ірина Рижкова вважає, що в Україні має бути створена політична сила, навколо якої об'єднаються громадяни.

Відео дня

«Народ України об'єднала проблема, вона об'єднала всю країну. Проблема полягає в зміні системи владі. Кожен по-своєму намагається її вирішити і донести це. Але те, що відбулося об'єднання всіх регіонів України, - це є факт, який підтверджується Майданами в західних регіонах, центральних, у Києві. Зараз ці мітинги підтверджує Схід... Але мета у людей одна — покращити своє існування в цій країні, щоб їхня думка враховувалася. Вийти з цієї проблеми і об'єднати людей, я бачу в тому, щоб об'єднати людей в політичну силу, де вони розумітимуть, що це сила, яка може брати участь у виборах, може зайти до парламенту, може змінити якісь вектори розвитку нашої країни. Це дає можливість для того коридору, коли звичайні українці будуть ближчі до управління країною”, - сказала Рижкова.

Вона зазначила, що це має бути партія від народу, «де буде врахована думка кожного».

У свою чергу відповідальний секретар Спілки юристів України Володимир Яценко відзначив, що країна встала перед викликами, вирішити які можна за допомогою об'єднання зусиль всіх громадян України, всіх політичних сил.

“Ми мусимо визнати абсолютний факт, що українці різні, по-різному думають, оцінюють минуле, сьогодення, по-різному дивляться на майбутнє... Що стосується можливих шляхів об'єднання українців навколо ідеї... Є така національна ідея — забезпечення права кожної людини, права бути людиною зі своєю життєвою позицією, із своїми принципами. Це та ідея, яка може об'єднати нашу країну, забезпечити стабільний розвиток нашої країни, розкрити потенціал кожної людини. Цей той фундамент, на якому можна знайти взаєморозуміння всіх політичних сил, громадських рухів, об'єднати нашу країну”, - сказав Яценко.