Київ. 20 березня. УНІАН. Громадськість Полтавщини закликає Генеральну прокуратуру, інші правоохоронні органи швидко розслідувати замах на вбивство екс-мера Миргорода, активіста й координатора місцевого Євромайдану Василя Третецького.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявили журналіст Віктор Козоріз та голова Української народної партії Олександр Клименко.

Козоріз повідомив, що замах на життя Третецького було скоєно біля його будинку 16 березня близько 13.00.

Відео дня

За словами журналіста, на активіста спочатку напали троє молодиків, які повалили його на землю й били, у тому числі кастетами, а коли жертва почала відстрілюватися з травматичного пістолета, до місця бійки під’їхала припаркована неподалік іномарка, з якої вийшов чоловік і вистрелив у стерно Тертецькому з обрізу мисливської зброї.

Після цього нападники втекли на автомобілі, а потерпілого з великою втратою крові, роздробленим стегном госпіталізували до лікарні, в якій він два дні перебував без свідомості.

Козоріз також наголосив, що напад на Третецького зафіксовано на камеру зовнішнього спостереження, встановлену у магазині, і на записі добре видно обличчя нападників.

"Втім, на жаль, вже четверту добу від правоохоронців немає інформації про реальні результати розслідування, крім того, що сьогодні один із представників міліції запевнив, що слідству вдалося вийти на слід нападників", - сказав Козоріз.

Своєю чергою Клименко висловив переконання, що напад на Третецького було зроблено з політичних мотивів.

«Це політичне замовлення, замах на вбивство», - сказав Клименко.

Він пояснив це тим, що через годину Третецький після нападу мав як координатор взяти участь у черговому миргородському Народному віче, а на вівторок активістами було заплановано пікетування Полтавської облдержадміністрації через незгоду із призначеннями нових керівників у регіоні.

Водночас активісти не виключають, що напад на Третецького може бути пов’язаний із викриттям ним підпільних гральних клубів, притонів, при цьому Третецький обнародував прізвища осіб, які їх "кришують".