Київ. 13 березня. УНІАН. Будь-які розмови про перенесення президентських виборів в Україні є фактором, який підіграє ескалації конфлікту на геополітичному рівні.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН заявила координатор Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська.

Вона зазначила, що Україна за 20 років не напрацювала ефективного виборчого законодавства, яке б було незмінним і працювало ефективно.

Відео дня

Вона зауважила, що Президент РФ Володимир Путін у своєму інтерв'ю заявив, що зараз йому немає з ким проводити переговори щодо врегулювання кризи між Україною та РФ, оскільки в Україні немає легітимного Президента. "Тому до законодавчих певних обставин додається цей серйозний геополітичний фактор. Тобто чим довше в Україні не буде Президента, легітимно обраного на загальнонаціональних виборах, тим менше шансів у України вистояти на геополітичному рівні. Думаю, що всі зацікавлені в тому, щоб ці вибори відбулись. Будь-які розмови про те, що вибори варто перенести на 7 грудня або на кінець року, є фактором, який підіграє ескалації конфлікту на геополітичному рівні", - наголосила вона, додавши, що перенесення виборів на пізніший період може призвести до нових кризових явищ.

За словами Айвазовської, наразі також нагальними є зміни до закону про президентські вибори.

У свою чергу голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко також наголосив на тому, що президентські вибори в Україні повинні відбутись 25 травня. "Розмови, які з'являються щодо можливого перенесення виборів, сьогодні не мають під собою підгрунтя. Сьогодні в Україні не введено ні надзвичайного, ні воєнного стану. На даний момент підготовка до президентських виборів ЦВК та іншими відповідними органами проводиться в штатному режимі. Тому для нас немає сьогодні дискусії - проводити чи ні вибори 25 травня. Однозначно, що так", - наголосив Черненко.