Київ. 4 березня. УНІАН. Самооборона Київської області за два дні записала більше 1,7 тис. добровольців для захисту України.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН сказав прес-секретар штабу Київської обласної самооборони Ігор Постановський.

За його словами, після оголошення мобілізації у зв’язку із зовнішньою інтервенцією з боку Російської Федерації, введенням іноземних військ на територію України, штаб Самооборони Київської області здійснює мобілізацію патріотично налаштованих громадян з метою захисту Батьківщини.

Відео дня

Він зауважив, що військкомати в деяких регіонах не працюють. "Якраз таку прогалину ми і спробували закрити - здійснювати мобілізацію громадян. За оті два дні, по сьогоднішній день було мобілізовано – 1 тисяча 743 патріотично налаштованих людей, цей процес триває", - наголосив він.

Він уточнив, що мова йде не про військову мобілізацію. Ці люди готові вже сьогодні патрулювати територію.

“Міліція повністю деморалізована і дезорганізована, перебуває в стані розпаду”, - заявив Постановський. Він зауважив, що до них доходить інформація про те, що в деяких відділеннях міліції Київської міліції на робочих місцях відсутній весь особовий склад - хтось у відпустці, хтось на лікарняному. “І люди, які сьогодні записуються, можуть вже забезпечувати громадський порядок, але якщо буде військова агресія, то люди готові вийти...”, - зауважив він.

Заступник координатора обласного штабу Володимир Давидюк додав, що сьогодні з області надходять повідомлення про “махновщину”, коли в кожному селі створюються якісь загони самооборони, які незаконно перекривають вулиці, дороги, тощо. Давидюк наголосив на важливості координації роботи різних загонів, які б узгоджували свою діяльність з правоохоронними органами, а не перебирали на себе їх повноваження.