23 січня в Arcane Art Gallery за підтримки Національної спілки кінематографістів України  відбулося  відкриття виставки фотографій відомого оператора-постановника, Заслуженого діяча мистецтв Юрія Гармаша "Дотик" і медіа-перформенс Лауреата міжнародних кінофестивалів Олександра Дирдовського "Біла стрічка" за участю мультиінструменталіста Армена Кастан´яна, а також музикантів групи "Er.Jazz" Анжея Поздіна та Олексія Кабанова, що виконали на аутентичних і сучасних інструментах надзвичайно органічні імпровізації на тему закавказьких мотивів з елементами українського мелосу.
Мініатюри з фільмів і килим з колажів, проектовані на ленто-екрани, унікальні чорно-білі фотографії Юрія Гармаша,  що відкривають Параджанова, який не позує і не грає — вихопленого з життя, зупиненого за мить після слова й на півдорозі до жесту. дозволили усім присутнім доторкнутися до нерозгаданого світу "збирача снів". «Його внесок у світове кіно , - зазначив Федеріко Фелліні, - полягає в тому, що він створив унікальну кінематографічну мову. Світ фільмів  Параджанова – це чарівне співвідношення кольору, пластики, музики і слова. В кадрах його картин  - енциклопедичне знання східної культури та мистецтва, шаленство фантазії».
З 24 по 26 січня в Arcane Art Gallery  можна було  подивитися ретроспективу фільмів Сергія Параджанова, що принесли йому всесвітнє визнання - "Колір Гранату", "Ашик-Керіб", "Тіні забутих предків", "Легенду про Сурамську фортецю".

Не випадково, що ця подія відбулася в стінах Arcane Art Gallery. Arcane Art Gallery присвячена об'єктивному мистецтву, яке  знаходиться поза рамками будь-яких  стилів і напрямів, що  грунтується на загальнолюдських вічних істинах і цінностях та працює не із зовнішніми проявами, а з глибинними, серцевими нотами людського розуму. Гості Галереї могли також познайомитися з новими роботами Галини Москвітіної з серій "Sundrops" і "Prayer", які нещодавно повернулися з Лондона з виставки в Hay Hill Gallery й присвячені світлу, любові, щастю й свободі людського духу.

                                                               ***
ЮРІЙ ГАРМАШ - відомий оператор-постановник, Заслужений діяч мистецтв, Член Національного союзу кінематографістів України.
Закінчив операторський факультет ВДІКУ.
Оператор-постановник Київської кіностудії імені А.Довженко.
З лютого 2009г. - викладач Київського Міжнародного
Університету, факультет Кіно-телемистецтва.

Відео дня

ОЛЕКСАНДР ДИРДОВСьКИЙ - режисер, оператор, автор сценаріїв.
З 80 -го року знімає документальне, наукове кіно на київських кіностудіях, бере участь в художніх і фотовиставках.
З 90-го знімає авторське кіно, Лауреат міжнародних кінофестивалів. Займається постановкою мульти-медиа перформенсів в Україні і за кордоном. Входить в каталог "Guide Appollonia" (Сучасне мистецтво Європи).

АРМЕН КАСТАН´ЯН - мультиінструменталіст, Лауреат міжнародних конкурсів, соліст державного академічного оркестру "Радіо Бенд" Олександра Фокіна..
АНЖЕЙ ПОЗДІН ТА ОЛЕКСІЙ  КАБАНОВ – музиканти групи «Er.Jazz».

АRCANE ART GALLERY створена як презентаційна і комунікативний майданчик для всіх, хто цікавиться Об'єктивним мистецтвом.
За визначенням яке з'явилося на початку XX ст, до об'єктивного відноситься мистецтво здатне переводити нас з рівня буденного, суб'єктивного сприйняття дійсності - на надособистісний рівень буття. Як  найбільш відомі  приклади об'єктивного мистецтва можна навести  будови Стоунхенджа і єгипетських Сфінксів, ікони Рубльова і фільми Тарковського, полотна Брейгеля та  Реріха. У своїй культурологічної діяльності Галерея передбачає реалізацію проектів з різних форм «об'єктивного мистецтва» не тільки в Україні, а й в усьому світі.
 www.arcane.com.ua
 

ЛАТЕРНАТИВНИЙ  РЕАЛІЗМ ГАЛИНИ  МОСКВІТІНОЇ.
Латернатівний реалізм - стиль живопису Галини Москвітіної, заснований на особливому сприйнятті художником світла, використанні в живопису концептуальних образів, безпосередньо пов'язаних з поняттям «світло, світність, светоносность». Картини, створені в рамках напрямку, іменуються світангів («лайтангів»). Вони є частиною «пригод душі», вираженням духовного досвіду в мальовничій формі, відображаючи простір світла в об'єктивному світі.
Галина Москвітіна - один з кращих графіків України, свого часу ілюстровану Булгакова і Шекспіра, 15 років провела в Індії та Китаї. Художниця повернулася в Україну з серією живописних робіт, що відображають її своєрідний духовний досвід. У 2011-12гг. в рамках світового турне «Кодекс Світла» картини Галини Москвітіної побували в Мілані, Лондоні, Тель-Авіві, Нью-Йорку. Незважаючи на незвичну для Сontemporary Аrt стилістику, першої ж серією робіт зацікавилися представники найбільших світових аукціонних будинків, здійснивши продажу на аукціонах MacDougall's і Bonhams.
http://www.galynamoskvitina.com