У Києві відбулася презентація науково-популярної книги “Київ – священний простір”, яка видана громадською організацією “Київська ландшафтна ініціатива”.

Презентації сьогодні відбулася в агентстві УНІАН.

Віце-президент громадської організації “Київська ландшафтна ініціатива”, один із авторів книги Володимир КОЛІНЬКО зазначив, що у своїй праці автори на прикладі Києва пропонують нову ієрархію цінностей, де на найвищий щабель піднімають не економічні і політичні уподобання, а мораль. “Книга охоплює проблеми від філософії та стратегії розвитку Києва до контурів національної ідеї. Як розвиватимуться події в Києві, так і розвиватиметься Україна”, - сказав В.КОЛІНЬКО.

Відео дня

Автори книги пригадали, що правобережна частина Києва представляє собою “антропологічно правильне людське обличчя”. За їхніми словами, через декілька років Київ може перетворитися на “кам’яне місто”. В.КОЛІНЬКО процитував слова Патріарха Володимира, який закликав: “Люди, не загубіть лик Києва”.

Як наголосив В.КОЛІНЬКО, автори спираються “на споконвічне, те, що не залежить від влади”. “Це природа, ландшафти Києва, історичний і моральний дух”, - додав він.

У свою чергу, президент ГО “Київська ландшафтна ініціатива”, ще один автор книги Георгій КУРОВСЬКИЙ запропонував системну містобудівну концепцію Києва, засновану на розділенні історичної, адміністративної та розважальної частин столиці.

Автори переконані, що реалізація запропонованих конкретних проектів розпочне “нову філософію розбудови Києва”. За їхніми словами, у розробці проектів допомагали міжнародні спеціалісти, у тому числі - російські.

За словами авторів, вартість книги у місцях продажу становить 20 гривень.