Відомий російський журналіст Сергій Доренко, виступаючи перед українцями на Майдані Незалежності, вибачився за поведінку російського президента Володимира Путіна та мера Москви Юрія Лужкова.
`Я хочу вибачитися перед вами. Не я їх сюди посилав і не громадяни Росії. Тим не менше, вони є також громадянами Росії. І я хочу вибачитися пред вами за Путіна і вибачитися за Лужкова, - сказав Доренко. Він попросив мітингувальників `позичити` Леоніда Кучму, щоби, коли вони посадять Путіна в залізну клітку під час революції в Росії, мати можливість показати народу обох президентів за залізною решіткою.
Як повідомляє прес-служба Центрального виборчого штабу Віктора Ющенка, Доренко стверджує, що з 1991 року Україну окупували олігархи. `Вони вкрали у вас все, і Україну, сподіваючись, що у вас більше немає достоїнства, що ви більше ніколи не зможете сказати їм `ні`. І тому вони пішли на цинічну і підлу акцію, коли вкрали ваш вибір, сподіваючись, що ви більше ніколи не будете чинити опору, що ви більше не люди. І ви сказали `ні`. Ви досягнули багато, вони вас бояться. Ви єдина на сьогодні політична сила в Україні. Всі політики, які відстоюють у боротьбі ваші інтереси, отримуютьсилу, яку ваш прекрасний, винятковий народ`, - зазначив Доренко.
Також він додав, що хотів би побачити такий же народ і такі ж намети на Червоній площі.
Ліга БІзнесІнформ