Київ. 14 квітня. УНІАН. Найбільший в Україні технічний фестиваль ретро-автомобілів OldCarLand-2016 пройде 22-24 квітня в Києві на території Державного музею авіації Національного авіаційного університету.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив один з організаторів фестивалю Вадим Навроцький.

«На даний момент вже зареєстровано понад 600 учасників фестивалю. Машини везуть автовозами з Харкова, Запоріжжя, зі Львова також їдуть до нас», - сказав Навроцький, зазначивши, що це вже четвертий фестиваль ретро-автомобілів OldCarLand в Україні.

Відео дня

Він повідомив, що гості фестивалю зможуть безкоштовно покататися на ексклюзивних автомобілях.

За словами організатора, на фестивалі будуть учасники не тільки з України, а також з Польщі, Чехії, Словаччини, Білорусі і Росії. На виставці буде представлено раритетні радянські, американські, французькі, німецькі автомобілі, випущені на початку ХХ століття, які раніше перебували в приватних колекціях.

«Хочу наголосити унікальність майданчика, де відбуватиметься фестиваль, що дає змогу нам розгорнутися на повну. Ми намагаємося охопити всі види техніки - це щонайменше всі види автомобілів, вантажівки й автобуси», - сказав під час прес-конференції один з організаторів фестивалю Павло Лозовенко.

За словами Лозовенка, у фестивалі візьмуть участь як багаті колекціонери, так і звичайні автолюбителі.

«У нас є різні автомобілі. Ми намагаємося залучати всіх бажаючих і практично не відмовляємо учасникам за станом автомобіля. Може хтось з цим не згоден, але наша ідея в тому, щоб підтримати абсолютно всіх, кому це цікаво, і хто намагається своїми силами підтримувати цей рух», - зазначив Лозовенко.

Також організатори повідомили, що під час фестивалю проводитимуться розважальні заходи - змагання на дитячих педальних автомобілях, виставка старовинної радіотехніки, велосипедної і мототехніки.

За словами Навроцького, на фестивалі буде представлено автобус «Ікарус», який є копією автобуса, на якому до 1986 року їздили футболісти столичного клубу «Динамо», а також запрошено ветеранів клубу.