Київ. 29 лютого. УНІАН. У Києві презентували книгу “Катехизм Українця ХХІ століття”.

Як повідомили на прес-конференції в УНІАН з цієї нагоди автори та наукові консультанти видання, книга вийшла у видавництві “Богуславкнига”.

Відповідно до сучасних умов, автори Катехизму пропонують визначити загальні для всіх українців поняття, цінності та погляди - незалежно від професії, суспільного статусу, часу і місця народження, проживання та навіть етнічного походження людини, яка, за висловом Богдана Заклинського, “причисляє себе до українців”.

Відео дня

Книга написана у діалогічній формі (питання - відповідь), за допомогою яких автори розпочинають розмову з кожним читачем стосовно основних цінностей українця ХХІ століття.

Зазначалося, що ідея написати “Катехизм Українця ХХІ століття” виникла після перевидання у 2015 році твору українського патріота Богдана Заклинського, що вийшов у 1915 році під назвою "Що треба знати кожному Українцеві?".

Книга "Катехизм Українця ХХІ століття» складається з 13 розділів-тем для обговорення (Земля-Україна, Народ, Мова, Віра, Воля, Родина, Праця, Власність, Історія, Культура, Держава, На чужині, Наша мета) та Заповіді для Українців по-Божому.

“Найбільша помилка людини, трагедія її в тому, що Адам, маючи все в раю, послухав сатану-змія і відвернувся від Бога. Так само наші зовнішні і внутрішні вороги жадають, щоб ми змирилися з тяжким станом України, опустили руки, виїхали назавжди за кордон, відреклися від Неньки, померли в забутті, відвернувшись від України...”, - зазначив один з авторів книги “Катехизм Українця ХХІ століття” Володимир Романенко.