Київ. 5 лютого. УНІАН. Телепродукт має бути українським не лише за фактом виробництва, складом акторів, фінансуванням, але й за суттю.

Про це під час круглого столу в УНІАН на тему: «Майбутнє російського продукту на українському телеринку» заявив голова Національної спілки кінематографістів Сергій Тримбач.

"Необхідно не просто відновити виробництво кіно і серіалів. І ми це підтримуємо. Але якщо все зведеться до того, що наш продукт нагадуватиме російські серіали в ціннісному, естетичному медіааспекті, то це буде продукт для російського глядача, а українець залишиться обділеним, він не побачить себе в цій системі координат", - сказав він.

Також Тримбач додав, що українське кіно має орієнтуватися на свою аудиторію, що зовсім не виключає його універсальності, як свого часу відбулося з фільмом "Тіні забутих предків".

«На сьогодні ж, як це не парадоксально, у світовому кіно більше України і українців, ніж у сучасному нашому кіно. Тому я солідарний з Олександром Ткаченком (гендиректор "1+1 медіа" - УНІАН), що потрібні свої герої, свої сюжети", - підкреслив Тримбач.