Київ. 23 січня. УНІАН. Головою політичної ради партії «Українське об’єднання патріотів - УКРОП» під час сьогоднішнього засідання політради замість Геннадія Корбана було обрано голову секретаріату партії Дениса Борисенка.

Про це голова Волинської обласної ради, член президії політради партії «Українське об’єднання патріотів - УКРОП» Ігор Палиця повідомив сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

«Сьогодні було запропоновано і підтримано всіма членами політради рішення тимчасово, на час політичного ув’язнення Геннадія Корбана, на час неможливості ним технічно виконувати функції й обов’язки голови політради, обрати головою політради Борисенка Дениса, який є головою секретаріату, для того, щоб він міг технічно виконувати функції, щоб партія працювала, щоб здавати всі звіти, щоб провести запланований на 12 лютого з’їзд, де ми будемо висувати кандидатів на вибори, які відбудуться 27 березня», - повідомив Палиця.

Він також наголосив, що після того як Корбан доведе свою невинуватість, він знову повернеться до виконання обов’язків голови політради.

«Після того як Геннадій Олегович доведе свою невинуватість, і я дуже на це сподіваюсь, і доведе, що політичні репресії у нашій країні існують, і їх треба припиняти, він повернеться до нас і зможе повністю технічно виконувати всі свої функції. Буде зібрана політрада, і все буде повернуто на свої місця. Тому хочу сказати всім, хто думає, що, ув’язнивши Корбана, вони повністю паралізують роботу партії «УКРОП», - цього не вдасться, і партія буде працювати», - підкреслив Палиця.

Довідка УНІАН. Корбан був затриманий 31 жовтня 2015 року у Дніпропетровську. Згодом силовики перевезли його до Києва.

Печерський райсуд Києва виніс рішення про домашній арешт Корбана на два місяці - до 31 грудня 2015 року включно.

Водночас 28 грудня суддя Дніпровського райсуду столиці Микола Чаус задовольнив клопотання прокуратури про взяття Корбана під варту терміном на 60 діб.

При цьому суддя не врахував аргументів захисників про те, що Корбану 25 грудня в Інституті ім. Амосова зробили операцію - подвійне стентування, і він має перебувати в медичному закладі під наглядом лікарів.

Адвокати подали апеляцію на рішення Дніпровського райсуду столиці про взяття Корбана під варту. Розгляд апеляції розпочався 5 січня.

15 січня Корбана виписали з Інституту ім. Амосова і перевели до слідчого ізолятора Служби безпеки України.

22 січня Апеляційний суд Києва переніс на 25 січня розгляд скарги на рішення Дніпровського райсуду про тримання Корбана його під вартою.

Фото-новини з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/62794