Київ. 22 січня. УНІАН. Донецький активіст, незалежний журналіст-розслідувач Артем Фурманюк, голова ГО «Маріупольська дружина» Вікторія Прідущенко та учасник ГО «Маріупольська дружина» Ярослав Кравченко закликають Верховну Раду не ухвалювати зміни до Конституції в частині децентралізації.

Про це вони заявили на прес-конференції в УНІАН.

Зокрема, Фурманюк вважає, що «якщо депутати приймуть зміни до Конституції із так званим «особливим статусом», це означатиме, що донецькі еліти повернуть собі ці території в розряд своїх безроздільних вотчин. Те, що вони завжди були фактичними власниками і господарями цих територій буде оформлено на законному рівні».

Відео дня

Він зазначає, що згодом будуть узаконені «так звана народна міліція, яка складатиметься з тих сепаратистів, які вбивали наших хлопців і яким за особливим статусом обіцяють амністію».

«Тобто донецькі еліти збережуть економічний вплив, а Путін збереже політичний вплив на Україну і через Донбас, через цей конфлікт, який за фактом буде тільки заморожений і отримуватиме можливість постійно шантажувати Україну», - переконаний активіст.

У свою чергу голова ГО «Маріупольська дружина»  Вікторія Прідущенко говорить про те, що «у нас в Маріуполі проводиться прихована антиукраїнська пропаганда, переслідуються українські патріоти, процвітає побутовий сепаратизм».

«Зараз знову почалися заклики до «ДНР», вихваляння Путіна, сепаратисти піднімають голову. Реваншисти з допомогою змін до Конституції спробують легалізувати ці так звані «ДНР» і «ЛНР»», - акцентувала  Прідущенко.

Учасник ГО «Маріупольська дружина» Кравченко вважає, що в Україні існують реальні загрози незалежності, територіальної цілісності та державності. «Прийняття антидержавних законів і рішень, тотальна корупція, кримінальне зрощення законодавчої, виконавчої та судової гілок влади, безпосередня участь у кримінальних схемах силових структур можуть призвести до повного краху проекту Україна», - переконаний активіст.