Київ. 4 січня. УНІАН. Розгляд клопотання захисту лідера політичної партії “Українське об’єднання патріотів - УКРОП” Геннадія Корбана про пом’якшення запобіжного заходу у Печерському районному суді Києва перенесено на 15 січня.

Про це адвокат Олександр Лисак сказав на прес-конференції в УНІАН.

Адвокат нагадав, що 9 грудня 2015 року звернувся до Печерського райсуду Києва з клопотанням про зміну запобіжного заходу Корбану на більш м’який, із цілодобового домашнього арешту та носіння засобів електронного контролю на домашній арешт з 22:00 до 06:00.

Відео дня

Печерський райсуд столиці неодноразово переносив розгляд цього клопотання, і однією із дат для продовження розгляду клопотання сторони захисту було визначено 29 грудня.

“Хочу звернути увагу, що цей процес незавершений. 29 грудня о 12:00 мало відбутись чергове засідання у Печерському суді про зміну запобіжного заходу”, - сказав Лисак.

Адвокат зазначив, що не зміг фізично потрапити на це засідання у Печерський суд, бо одночасно у Дніпровському районному суді столиці того дня оголошувався повний текст рішення суду про тримання Корбана під вартою терміном на 60 діб.

“Прибувши до будівлі Печерського суду, з’ясував, що представники Генеральної прокуратури подали короткий текст ухвали про зміну запобіжного заходу відносно Корбана, а щодо подальшого цього питання суд видалився до нарадчої кімнати. Після повернення з нарадчої кімнати суд відклав судовий розгляд на 15 січня”, - сказав Лисак.

Адвокат у зв’язку з цим звернув увагу, що клопотання про зміну запобіжного заходу в Печерському суді не регламентується 72-ма годинами.

Як повідомляв УНІАН, Корбана було затримано 31 жовтня у Дніпропетровську. Згодом силовики перевезли його до Києва.

Печерський райсуд Києва виніс рішення про домашній арешт Корбана на два місяці - до 31 грудня 2015 року включно. У постанові визначено, що Корбан має носити електронний засіб контролю.

Адвокати звернулися із клопотанням про зміну цього запобіжного заходу на більш м’який.

Водночас 28 грудня суддя Дніпровського райсуду столиці Микола Чаус задовольнив клопотання прокуратури про взяття Корбана під варту терміном на 60 діб.

При цьому суддя не врахував аргументів захисників про те, що Корбану 25 грудня в Інституті ім. Амосова зробили операцію - подвійне стентування, і він має перебувати у медзакладі під наглядом лікарів.