Київ. 23 грудня. УНІАН. В Києві оголошено про початок реєстрації на безкоштовну навчальну програму за напрямком Frontend-development, організовану ПРООН в рамках проекту «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні», що фінансується урядом Японії.

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН керівник проекту Руслан Федоров.

«Наш проект фінансується урядом Японії. Бюджет перевищує 6 млн дол. Ми почали свою роботу в березні цього року. В нас є кілька напрямів, за якими ми працюємо. Один найголовніший - це підтримка зайнятості та працевлаштування, тобто надання додаткових можливостей для переселенців самостійно заробляти гроші на існування», - зазначив він.

За словами керівника проекту, програму навчання з ІТ в Києві зможуть пройти 50 переселенців з Донецької та Луганської областей, а також АР Крим, які мешкають зараз в столиці.

Реєстрація бажаючих пройти навчання відкрита на сайті icemd.com.ua

Відбір слухачів у групи відбуватиметься в 3 етапи: це он-лайн-тестування, в ході якого буде визначено 200 осіб з найкращим результатом; після цього аудиторне тестування – буде відібрано 100 кандидатур; особиста співбесіда, в ході якої консультанти програми оберуть 50 найкращих.

«Перевагою цієї програми є її комплексність. Учасники отримають не лише технічні знання в ІТ сфері, але й практичні навички та знання щодо самопрезентації, формування лідерських якостей, організації підприємницької діяльності та фрілансу. Крім того, вони зможуть пройти стажування в ІТ-компаніях та отримати подальшу підтримку у процесі працевлаштування», - зазначив Федоров.

Він повідомив, що аналогічні програми для переселенців вже стартували в Одесі, Полтаві та Дніпропетровську. Також вони будуть розповсюджені в Запоріжжі, Харкові. Також планується відкрити он-лайн навчання.

В Києві реалізація проекту здійснюватиметься за участі Міжнародного центру розвитку підприємництва та менеджменту з комунікацій та стратегічного розвитку. За словами директора Центру Юлії Єрешко, заняття в групах розпочнуться 20 січня і триватимуть до 20 березня. Наприкінці курсу, пояснила вона, відбудеться захист дипломних проектів, за результатами якого найбільш успішні учасники будуть відібрані на стажування в ІТ-компанії.

За інформацією начальника відділу соцзахисту учасників АТО та вимушених переселенців Департаменту соцполітики КМДА Наталії Белявської, на сьогоднішній день в Києві вже офіційно зареєстровані майже 122 тис. вимушено переселених осіб - це 93 тис. 663 родини.

Фото з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/62304