Київ. 16 грудня. УНІАН. Колишній народний депутат, представник потерпілого у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе Олексія Подольського Олександр Єльяшкевич назвав фарсом розгляд скарги на вирок екс-генералу МВС України Олексію Пукачу, засудженому до довічного ув'язнення за вбивство Гонгадзе.

Про це Єльяшкевич заявив на прес-конференції в УНІАН.

«В Апеляційному суді міста Києва відбувається імітація фарсу з розгляду апеляції Олексія Подольського та адвоката Пукача Григорія Демиденка на вирок, пов'язаний із злочинними діяннями щодо Георгія Гонгадзе і Олексія Подольського», - заявив він.

За словами Єльяшкевича, цей апеляційний розгляд мав стати дуже серйозною відправною точкою для торжества правосуддя в цій справі і початку очищення всіх владних ешелонів, але, як зазначив представник потерпілого, колегія суддів демонструє свою упередженість і готовність виконувати вказівки, які отримує «зверху».

Єльяшкевич нагадав, що минулого тижня суд відмовив у відведенні колегії суддів, де «було наведено величезну кількість фактів, доказів підготовки винесення свідомо неправосудного рішення у резонансній справі Гонгадзе-Подольського».

Також він заявив, що колегія суддів прекрасно розуміє, що вони несуть відповідальність за ті грубі порушення, які скоювали.

Як повідомляв УНІАН, 29 січня 2013 року Печерський районний суд Києва засудив Пукача до довічного ув'язнення за вбивство Гонгадзе у вересні 2000 року.

Адвокат вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко подала тоді апеляцію на вирок, заявивши, що "скарга стосується неповноти встановлення мотивів злочину". Також скаргу подав ще один потерпілий у справі - журналіст Подольський. Пізніше Теличенко відкликала апеляційну скаргу.

У свою чергу, захист Пукача вимагає від Апеляційного суду Києва скасувати вирок і направити справу на нове розслідування.

Сьогодні, 16 грудня, прокурор попросив суд залишити вирок Пукачу без змін.

Суд 30 грудня оголосить рішення за скаргою на вирок Пукачу.

Фото з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/62125