Київ. 15 грудня. УНІАН. Адвентистське агентство допомоги та розвитку в Україні (АДРА Україна) у партнерстві із Всесвітньою продовольчою програмою Організації Об'єднаних Націй (ВПП ООН) забезпечило цього року продовольчою допомогою більш як 100 тис. людей у Луганській і Донецькій областях країни на суму понад 8 млн дол.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив директор «АДРА Україна» Анатолій Бегас.

«АДРА працює в Україні з 1993 року і за цей час надала допомогу понад 0,5 млн жителів України, які перебували в особливих умовах чи були в кризовій ситуації. Ми співпрацюємо з різними міжнародними організаціями, маємо перевагу працювати з ВПП ООН, оскільки з ними в 2014-2015 роках надали допомогу понад 100 тис. осіб. Загальний бюджет такої допомоги понад 8 млн дол.", - сказав Бегас.

Відео дня

За його словами, в рамках партнерської програми отримують допомогу найбільш соціально незахищені верстви населення – багатодітні сім'ї, одинокі батьки з дітьми, а також з дітьми-інвалідами, вагітні жінки, хронічно хворі і самотні літні люди.

Бегас зазначив, що у зв'язку з конфліктом на сході України нині кілька сотень тисяч людей охоплені програмами відновлення житла, підтримки центрів компактного поселення переселенців, наданням матеріальної і соціальної підтримки, роздачами гуманітарної допомоги.

За словами присутнього на заході директора програм «АДРА Україна» Артема Дихтярука, більше 1 тис. сімей отримали можливість жити в своєму будинку після проведення ремонтних робіт у рамках програми відновлення житла.

Разом з тим, за словами присутнього на прес-конференції керівника Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні Жанкарло Стоппоні, ця благодійна операція ООН почала діяти в Україні в серпні 2014 року і вже надала допомогу понад 350 тис. людей. В цілому мета діючої надзвичайної операції Всесвітньої продовольчої програми ООН в період з листопада 2014 року по грудень 2015 року - надання допомоги для приблизно майже 600 тис. осіб.

«Усі ресурси, які ми отримуємо, надходять від держав-донорів. І всі ці ресурси йдуть в економіку держави, тому що ми закуповуємо продукти на місцях. На період до червня 2016 року ми працюватимемо в тих регіонах, в яких працювали і досі, але вже наприкінці року ми будемо мати місію з оцінки, яка нам допоможе зрозуміти, як ми можемо змінити регіони нашого подальшого співробітництва", - сказав він.

За словами Стоппоні, місія співпрацює з «АДРА Україна» лише на підконтрольних владі територіях у зоні АТО, а на окупованих територіях працює з іншими партнерами, у яких є дозвіл на проведення такої гуманітарної операції.

Разом з тим, він висловив сподівання на поглиблення співпраці з «АДРА Україна» і на те, що агентство незабаром отримає відповідний дозвіл.

В ході презентації, проведеної агентством, стало відомо, що в результаті конфлікту на сході України більш як 5 млн людей потребують гуманітарної допомоги, 1,7 млн. – діти. Зокрема, близько 1,3 млн людей переживає продовольчу кризу. Згідно з даними ООН, Україна є дев'ятою країною у світовому списку за кількістю внутрішньо переміщених осіб. Так, у країні вимушеними переселенцями стали понад 1,5 млн людей.

Довідка УНІАН. Збройний конфлікт на сході України триває з квітня 2014 року.

«АДРА Україна» є частиною величезної всесвітньої мережі Адвентистського агентства допомоги та розвитку (ADRA), що веде свою діяльність у 130 країнах світу і складається з кількох тисяч штатних співробітників і волонтерів.

Всесвітня продовольча програма - найбільша у світі гуманітарна організація, що забезпечує щороку близько 4 млн тонн продуктів харчування. ВПС заснована в 1963 році як орган з продовольчої допомоги в системі ООН. Вона використовує продовольчу допомогу з метою сприяння економічному і соціальному розвитку.

Фото з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/62093