Київ. 10 грудня. Державна лотерея «Лото-Забава» визначила власника 200-мільйонного виграшного квитка, яким став житель Кривого Рогу Олександр Щербина, заявив на прес-конференції в УНІАН генеральний директор компанії-оператора державних лотерей «М. С. Л.» Андрій Урядов.

«Минулого тижня, в минулому тиражі лотереї у нас з'явився двохсотмільйонний переможець», - повідомив Урядов. Ним став 44-річний мешканець Кривого Рогу Олександр Щербина.

За словами Щербини, він грає в лотерею протягом 12 років і за цей час неодноразово вигравав невеликі суми. Цього разу його приз становив 80 грн.

Відео дня

Щербина також повідомив, що компанія «М. С. Л.» запросила його з родиною на тижневий відпочинок у Києві та провела екскурсію по студії, де проводиться розіграш лотереї. «Радий тому, що можу познайомитися з людьми, які справді створюють приємні емоції для всіх жителів України», - сказав Щербина. Він зазначив, що не ставив своєю метою виграти велику суму. «Прагнення виграти велику суму у мене не було, це була просто мить удачі», - додав переможець.

Відповідаючи на прес-конференції на запитання про те, як він використовує виграш, Щербина сказав, що вже витратив частину грошей на купівлю нових лотерейних квитків. «Решта грошей, можливо, витрачу на корисну екскурсію для сина», - додав він.

У свою чергу Урядов повідомив, що загальна сума виграшів за 16 років існування лотереї «Лото-Забава» становить понад 2 млрд грн. «Це як дрібні виграші, так і путівки, автомобілі, квартири», - пояснив гендиректор «М. С. Л.». Також він зазначив, що 237 переможців лотереї стали мільйонерами завдяки великим виграшам.

Довідка УНІАН. Державна лотерея «Лото-Забава» є найпопулярнішою лотереєю типу «Бінго» в Україні. За 16 років проведення гравці виграли около  2 млрд грн, 723 путівки, 1879 автомобілів, 71 квартиру.

Оператором «Лото-Забави» є компанія «М. С. Л.», правонаступниця радянського державного підприємства «Спортлото» і найбільший оператор лотерей у Східній Європі. До портфеля компанії входять різноманітні державні лотереї, в тому числі «Лото-Забава», «Мегалот», «Спортпрогноз».

Компанія «М. С. Л.» у 2013 році перерахувала до державного бюджету 163,2 млн грн від реалізації лотерей, що становило половину всіх надходжень від проведення державних лотерей.