Київ. 7 грудня. УНІАН. Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради з питань перевірки фактів порушень під час проведення повторного голосування на виборах Криворізького міського голови 15 листопада 2015 року (ТСК ) протягом двох тижнів представить фінальний звіт.

Про це на прес-конференції УНІАН заявив народний депутат України, член ТСК Ігор Луценко.

За його словами, рішення ТСК щодо виявлених порушень під час виборів у Кривому розі є «глибоко проміжним».

Відео дня

«Нам потрібен чіткий фінальний звіт, по строкам у нас є для цього два тижні», - зазначив він.

«Усі розуміють, що там (на виборах у Кривому розі - УНІАН) є порушення, ми просто констатували очевидне ще раз», - зауважив Луценко.

«Основне завдання ТСК показати, що ці порушення вплинули на волевиявлення, над цим фактом якраз треба буде попрацювати. Тому, що я, на жаль, бачу, що двоє-троє представників «БПП» та ще деяких представників коаліції в цій комісії не сприймають цієї позиції, вони просто гальмують її роботу», - запевнив народний депутат.

«Нам потрібно довести, що порушення під час виборів у Кривому розі вплинули на голосування, тоді у нас будуть усі підстави вимагати скорегувати результа, у відповідності до закону, таким чином, щоб ми могли встановити об’єктивну істину», - зазначив Луценко.

«Проте я мушу констатувати, що рішення не буде таким однозначним, і скоріше за все воно просто буде рекомендувати далі перепризначити вибори в Кривому Розі», - вважає він.

У свою чергу голова проводу Добровольчого Руху ОУН Микола Коханівський заявив, що на сході України зараз відбувається національне піднесення, «у нас бунтує схід і південь».

Проте він зазначив, що після виборів в Маріуполі не можна сказати, що це місто буде повністю підконтрольне українській владі, скоріше, навпаки.

За його словами, добровольчий рух ОУН перебуває в опозиції до нинішньої влади.

«Ми воюємо як з внутрішнім, так і із зовнішнім окупантом на східному фронті», - зауважив він.

Як повідомляв УНІАН, міським головою Кривого Рогу під час другого туру виборів 15 листопада було обрано представника "Опозиційного блоку" Юрія Вілкула. За даними ЦВК, Вілкул отримав 89 тис. 209 голосів виборців (49,25%), а його суперник, представник "Самопомочі" Юрій Милобог - 88 тис. 457 голосів (48,83%). 26 листопада ВР створила ТСК з перевірки порушень під час виборів Криворізького міського голови. Сьогодні, 7 грудня, віце-спікер парламенту Оксана Сироїд на погоджувальній раді лідерів фракцій та голів комітетів парламенту заявила, що ТСК Верховної Ради з питань перевірки фактів порушень під час проведення повторного голосування на виборах Криворізького міського голови 15 листопада 2015 року вбачає підстави для проведення повторних виборів у Кривому Розі.