Київ. 27 листопада. УНІАН. Експерти вважають, що Верховна Рада до кінця року не ухвалить зміни до Конституції України в частині децентралізації влади.

Про це свідчать результати експертного опитування, що були оприлюднені на прес-конференції УНІАН керівником експертних програм Українського Інституту аналізу та менеджменту політики Анною Свідченко.

«За прогнозами 59% експертів, до кінця 2015 року конституційна реформа реалізована не буде. Ще 27% вважають, що голосування буде знову перенесено. Жоден респондент не висловив думку, що зміни до Конституції будуть прийняті до кінця 2015 року», - зазначила вона.

Відео дня

Дослідження було проведене Українським Інститутом аналізу та менеджменту політики з 9 по 20 листопада 2015 року шляхом письмового віддаленого інтерв’ювання 25 провідних українських експертів та політологів.

Довідка УНІАН. 31 серпня Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила у першому читанні зміни до Конституції в частині децентралізації.

Згідно з регламентом Верховної Ради, парламент попередньо має схвалити законопроект (у першому читанні) щонайменше 226-ма голосами. Потім на наступній сесії для остаточного ухвалення закону про внесення змін до Конституції необхідно не менш ніж 300 голосів парламентаріїв.