Київ. 25 листопада. УНІАН. У Києві відбудеться гала-концерт, присвячений пам’яті всесвітньо знаної балерини Майї Плісецької «Вечір пам'яті «AVE Майя».

Про це під час прес-конференції в УНІАН повідомив художній керівник «Classic Grand Ballet» Костянтин Пінчук.

За його словами, гала-концерт відбудеться 7 грудня у Жовтневому палаці.

Відео дня

«Зараз тривають репетиції. У програмі братимуть участь найкращі танцівники України, солісти Національної опери, також запрошені провідні солісти з Дніпропетровська, Харкова, наші друзі з закордону», - розповів він.

У програмі гала-концерту, зазначив Пінчук, буде багато цікавого.

«Нам захотілось зробити цікаву програму. в якій ми збираємось використовувати відеоматеріал з власних архівів Майї Плісецької – її репетиції, балети в її виконанні. Програму ми створюємо так, щоб всі номери мали безпосереднє відношення до творчості Майї Плісецької. Це номери, які були поставлені спеціально для неї. Номери, які вона любила і танцювала. Також багато артистів виявили бажання поставити сольні номери спеціально для цієї програми. Я впевнений, що програма буде дуже цікава, ексклюзивна, і ми її ще не раз покажемо в Україні», - розповів художній керівник.

У свою чергу, прима-балерина Національної опери України, народна артистка України Олена Філіп’єва наголосила на тому, що для неї велика честь брати участь у гала-концерті, оскільки Плісецька дала їй величезний поштовх у творчості.

«Майя Плісецька зіграла у моєму житті дуже велику роль… У всіх своїх інтерв’ю вона говорила про мене як про талановиту балерину. Вона мене брала на гастролі зі своїм Імперським балетом, який вона очолювала і також шепотіла на вухо іншим танцівникам, щоб вони були моїми партнерами… Для мене - це дуже велика честь… Мене знали, любили, але на такий рівень я вийшла лише завдяки їй… Для мене вона – це спалах в житті, який мені дав поштовх, знайомства і показала мені світ. Я їй дуже вдячна за це», - розповіла артистка.

Прима-балерина національної опери України, заслужена артистка України Наталія Мацак наголосила на тому, що Плісецька – не лише легенда, а жінка, яка є поза конкуренцією.

«Професійних балерин у світі дуже багато, і у всі часи є якісь свої знакові персони, але на прикладі цієї балерини виросло не одне покоління артистів», - додала вона.

У свою чергу Пінчук зазначив, що гала-концерт «Вечір пам'яті «AVE Майя» також заплановано провести у Дніпропетровську, Одесі, Харкові, Львові та Вінниці.