Київ. 25 листопада. УНІАН. Київська компанія «Квантум Електрик» планує з 2016 року поставляти енергоефективні теплові панелі власного виробництва в Польщу і Словаччину, оскільки підприємство вже одержало відповідний європейським стандартам сертифікат якості. Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив генеральний конструктор компанії Сергій Петров.

«На сьогоднішній день за результатами 3-місячної роботи ми одержали європейський сертифікат на свою продукцію. Панелі пройшли випробування в Дніпропетровську, потім в Туреччині та Чехії, які підтвердили заявлені нами показники ефективності, безпеки. Ми маємо сертифікат до 2020 року... Я думаю, що після Нового року ми укладемо кілька контрактів із клієнтами зі Словаччини та Польщі) і будемо працювати», - сказав він.

Петров відзначив, що великі оптові покупці з цих двох країн потенційно можуть придбати 500-800 тис. штук теплових панелей на рік. Також він сказав, що компанія врахувала побажання споживачів і розробила, крім квадратних панелей зі стороною 60 см, прямокутні зі сторонами 60 см і 30 см. При цьому дані панелі стійкі до перепадів напруги в мережі.

Як повідомила фінансовий директор компанії Наталія Садовська, «Квантум Електрик» також проводить переговори з клієнтами з Китаю.

«Ми плануємо постачати продукцію до Китаю. Там зовсім інша кількість людей і запитів», - сказала вона.

В свою чергу комерційний директор підприємства Ростислав Мазур повідомив про нову розробку компанії – промисловий тепловентилятор з інфрачервоним нагрівачем.

«Ми запропонували новий прилад – інфрачервоний тепловий повітряний нагрівач. Він втягує повітря з приміщення і за допомогою інфрачервоного нагрівача нагріває його до необхідної температури і вдмухує в приміщення... Прилад дуже економічний і ефективний: при вживанні 3,5 кіловат електричної енергії він видає близько 5 кіловат теплової. Крім того, він екологічний», - сказав Мазур.

Петров повідомив, що ціна такого вентилятора знаходиться в діапазоні 12-25 тис. грн залежно від теплової продуктивності. За його словами, така ціна на 30% нижче аналогічної імпортної продукції.

Як повідомляв УНІАН, компанія «Квантум Електрик» на початку вересня розробила і запустила у виробництво теплову панель, яка ефективно опалює житлові приміщення при малому споживанні електрики. Панель складається з натуральних кераміко-вуглецевих пластин, всередині яких використовується спеціальна нитка. Форма апарату - квадрат з розміром сторін 60 см і товщиною 2 см.

За словами Мазура, одна панель розрахована на площу 13 кв. м, а її ціна становить 2 500 грн, але при покупці від 6 штук вартість знижується до 2 300 грн за прилад.

Довідка УНІАН. Міжнародна енергоінноваційна компанія «Квантум Електрик» – українська група компаній, орієнтована на розробку та впровадження енергозберігаючих технологій, переважно в сфері теплотехніки. Заснована у 2008 році. Виробничі потужності компанії розташовані в Києві, а її штат налічує 25 співробітників.