Київ. 19 листопада. УНІАН. Представники аграрного бізнесу закликають заступника генерального прокурора Давіда Сакварелідзе захистити близько 20 підприємств від тиску з боку органів слідства, результатом якого стають арешти майна, зупинка діяльності та завдання збитків.

Про це заявив адвокат Віктор Карпенко на прес-конференції в УНІАН.

“Ми звертаємося до суспільства, ми звертаємося до вищого керівництва Генеральної прокуратури до заступника генерального прокурора Сакварелідзе з проханням розібратися в цій ситуації і дати оцінку тому факту, що Генеральна прокуратура виконує чиїсь замовлення. Ми сподіваємося, що керівництво Генеральної прокуратури просто не знає про це", - сказав він.

Відео дня

За словами адвоката Валерія Кобзаря, присутнього на прес-конференції, торік прокуратура порушила кримінальну справу за підозрою в шахрайстві майже щодо 20 аграрних підприємств, після чого Голосіївський суд заарештував їх майно.

При цьому Київський апеляційний суд скасував арешт, однак підприємствам було завдано збитків у зв'язку з тим, що вони не могли здійснювати операційну діяльність у період збирання врожаю.

“Після рішення суду про зняття арешту прокуратура розділила одну кримінальну справу на 6 з метою в черговий раз накласти арешт. Розгляди тривають й досі", - підкреслив адвокат.

У той же час, власник Яненківського племзаводу Віктор Кормиліцин, також присутній на прес-конференції, зазначив, що стосовно нього було порушено кримінальну справу за підозрою у фінансуванні тероризму та перерахування коштів на непідконтрольні території на підставі документів, які незалежна експертиза визнала підробленими.

“Вживані дії є яскравим прикладом того, як слідство, яке корумповане рейдерами, цілеспрямовано знищує ці підприємства. Тиск, що відбувається вже протягом півтора року, може призвести до банкрутства підприємств", - сказав Кормиліцин.

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив правоохоронним органам країни, включаючи МВС і органи прокуратури, опрацювати і підписати текст міжвідомчої угоди з Федеральним бюро розслідувань США та Національним агентством по боротьбі із злочинністю Великої Британії про допомогу українським правоохоронцям і про розслідування, в тому числі, економічних злочинів.

Фото-новини з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/6143