Київ. 18 листопада. УНІАН. 21 листопада, до Дня Революції Гідності, в Українському домі у Києві відбудеться прем'єра благодійної вистави - національний перформанс "ReУкрНація: Перезавантаження нації".

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила художній керівник Громадського театру «Образ», режисер-постановник перформансу Ольга Міхневич.

Вона зазначила, що перформанс об'єднує багато різних видів мистецтва: театральні мініатюри, поезію, сучасну хореографію, відеоряд та інше. Літературні твори, представлені в проекті, створені переважно вітчизняними авторами українською та російською мовами. Крім того, у виставу включені інтерв'ю жителів України.

«Завдання перформансу – підтримати тих, хто вірить, сподівається і багато робить для своєї країни; і нагадати тим людям, які, можливо, забули, ким вони є», - сказала Міхневич.

Режисер повідомила, що проект «ReУкрНація» було розпочато влітку 2013 року під назвою «Ще не вмерла!!! Україна».

«На той момент це було завдання виявити патріотизм і дізнатися, наскільки люди люблять і пишаються своєю країною», - сказала вона і додала, що цього року проект був відновлений, і до нього додалися нові теми.

Міхневич пояснила, що назва «ReУкрНація» говорить про перетворення нації.

«Завдяки Майдану світогляд та свідомість українців змінилися і почали давати плоди», - зазначила постановниця і наголосила, що «перезавантаження» на сьогодні ще не закінчено.

Так, вважає режисер, за рахунок такого проекту вони нагадують, що тільки завдяки об'єднанню зусиль та віри можна «завершити перезавантаження нашої свідомості і пишатися своєю країною».

Говорячи про теми проекту, Міхневич повідомила, що це - «любов, материнство, покинуті діти, продаж українських жінок, духовність, національна культура, самосвідомість».

«Проект показує українську дійсність: плюси і мінуси, які є у нашому суспільстві», - зазначила вона.

Крім того, за словами режисера, у проекті бере участь лідер групи «С. К. А. Й.» Олег Собчук. Також у театральному дійстві «ReУкрНація: Перезавантаження нації» на сцену вийдуть письменники, вчителі, екологи, громадські активісти, волонтери та учасники АТО.

Директор Департаменту культури Київської міської державної адміністрації Діана Попова відзначила символічність того, що перформанс відбудеться в річницю початку подій на Майдані і саме в Українському домі.

Передбачається, що всі зібрані під час благодійного спектаклю кошти будуть спрямовані на допомогу сім'ям загиблих учасників АТО.

Міхневич також повідомила, що вони планують показати свій спектакль і в регіонах України.