Київ. 12 листопада. УНІАН. На сьогодні кандидат на посаду міського голови Дніпропетровська від партії «УКРОП» Борис Філатов має хороші шанси, аби перемогти у другому турі виборів.

Таку думку під час прес-конференції в УНІАН висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

«Зараз важливо, хто зможе форсувати Дніпро і хто виявиться героєм. Олександр Вілкул (кандидат від «Опозиційного блоку» на посаду мера Дніпропетровська – УНІАН) серйозний суперник, і це потрібно розуміти. «Опозиційний блок» кине всі ресурси для того, щоб у Дніпропетровську закласти основу свого майбутнього повернення до влади. В Одесі у них не вийшло, у Харкові і Києві також не вийшло. Дніпропетровськ – останній шанс. Але, тим не менш, у Філатова є хороші шанси на перемогу», - підкреслив експерт.

На його думку, «перевагами Філатова є те, що його підтримують інші демократичні сили». «Зокрема, «Самопоміч» заявила офіційно, що сьогодні у місцевій раді формується патріотична більшість, яка готова працювати з новим мером Філатовим. Мобілізація його прихильників є достатньо високою», - відзначив Карасьов.

Він також зазначив, що інтрига виборів мера Дніпропетровська зберігається.

«Дніпропетровськ у 2014 році став важливим центром з точки зору внутрішньої політики України. Фактично, це форпост східноукраїнського міського російськомовного патріотизму і націоналізму. Дуже важливим питанням є те, чи збереже він цей статус, який отримав, де-факто, завдяки зусиллям команди Ігоря Коломойського», - наголосив політолог.