Київ. 10 листопада. УНІАН. Прокуратура Житомира відмовилась від участі в судовому процесі по примусовому виселенню 10 сімей з власних квартир в новобудові по вул. Народицькій, 21.

Про це повідомила власниця однієї з таких квартир, яка потерпіла від дій прокуратури Житомира, Наталія Голобородько на прес-конференції в УНІАН на тему: «Як звичайна людина може перемогти корупцію прокурорів і суддів».

«1 жовтня у мене був черговий суд. Прокуратура м. Житомира принесла звернення про відмову від своїх позовних вимог. Ось так ми подолали корупцію в м. Житомир і їхні шахрайські методи», - сказала Голобородько.

Відео дня

За її словами, в 2012 році вона придбала квартиру в новобудові, і через три місяці прокурор Житомира Юрій Сич наклав на неї арешт, посилаючись в позові на те, що хоче розірвати договір між забудовником і власником.

«Суди тривали 3,5 роки, ми вигравали, програвали, але поки ми не звернулись до журналістів і в ГО «Народний люстратор» нічого не виходило», - сказала Голобородько.

Жінка розповіла, що лише коли вона прийшла на прийом в ГПУ у супроводі 8-ми телекамер центральних каналів, до її скарги поставилися серйозно і почали розбиратися в ситуації.

Як зазначила Голобородько, представники ГПУ визнали, що дії прокурора Житомира неправомірні, і обласна прокуратура повинна розібратися та покарати винних посадових осіб.

Потерпіла має намір подати до суду позов про відшкодування моральної та матеріальної шкоди.

Як повідомляли ЗМІ, прокурор Житомира подав до суду позов, в якому просив розірвати первинні договори купівлі-продажу 10 квартир між забудовником та новими власниками. Самої компанії забудовника вже не існує, а її колишнє керівництво перебуває в розшуку. Квадратні метри, щодо яких виник конфлікт, від початку були побудовані на замовлення МНС. Ця організація мала отримати від забудовника трохи більше тисячі квадратних метрів житла. Однак після завершення будівництва Управління МНС в Житомирській області відмовилося від квартир, оскільки їх здали без внутрішнього оздоблення.

Суд визнав забудовника власником цього житла, після чого останній розпродав зазначені квартири людям.