Київ. 27 жовтня. УНІАН. Генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель наголошує, що Центральна виборча комісія не повинна скасовувати другий тур виборів мера у Павлограді Дніпропетровської області.

Про це Кошель сказав на прес-конференції в УНІАН.

“За попередніми висновками, жодних юридичних підстав для цього немає. Вибори в Павлограді мають відбутися в два тури, і жодних підстав для оскарження у ЦВК або у судовому порядку другого туру виборів немає”, - наголосив Кошель.

Відео дня

Також він вважає, що двотурову систему виборів мерів необхідно запровадити на всіх рівнях, а не лише у великих містах.

“Надзвичайно важливим є проведення двотурових виборів всіх без винятку міських, сільських і селищних голів, оскільки на нинішніх виборах ми отримаємо приклади, коли переможцем у малих містах і селах може стати кандидат, що отримає 10-12 голосів виборців. І такі приклади були раніше”, - сказав Кошель.

Як повідомляв УНІАН, за даними паралельного підрахунку голосів Дніпропетровської обласної організації Комітету виборців України, у другий тур виборів мера Павлограда виходять Євген Тєрєхов («УКРОП») та Анатолій Вершина («Опозиційний блок»).

Сьогодні біля ЦВК прихильники та представники «УКРОПу» проводять мітинг з вимогою не скасовувати другий тур виборів міського голови у Павлограді.

На акції присутній кандидат від «УКРОПу» на посаду міського голови Павлограда, ветеран АТО Євген Тєрєхов, який заявив, що у місті колишні «регіонали», а нині - представники "Опозиційного блоку" - фальсифікують дані про кількість виборців, щоб не було підстав для проведення другого туру виборів.

"На 30 вересня було у Павлограді виборців 92 тис. 856 осіб, на день виборів було 90 тис. 255, і вже після виборів на наступний день виявилось, що у нас 89 тис. 850 осіб", - сказав Тєрєхов.

Він зазначив, що таким чином ЦКВ з подачі "Опозиційного блоку" може скасувати другий тур мера міста.

Також сьогодні член політичної ради партії «УКРОП» Денис Борисенко передав до ЦВК звернення з вимогою не скасовувати другий тур виборів міського голови Павлограда.