Київ. 22 жовтня. УНІАН. Четверо з усіх 11 офіційно зареєстрованих кандидатами на посаду Ірпенського міського голови заявили, що йдуть на вибори спільною командою для того, щоб об’єднати голоси своїх виборців для підтримки висунутого ними єдиного кандидата.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявили самі кандидати безпосередньо під час підписання Меморандуму про висунення єдиного кандидата на виборах 25 жовтня на посаду мера Ірпеня Ігоря Мазура.

Так, відповідну угоду уклали Вадим Бєлов (висунутий Радикальною партією Ляшка), Мирослава Свистович (ПП «Сила людей»), Євген Мельничук (самовисуванець) та Ігор Мазур (БПП «Солідарність»).

Свистович пояснила, що метою такого кроку кандидатів є не допустити подальше перебування у міській владі представників політичної сили, яка, як вони вважають, діє не в інтересах громади Ірпеня, і була обрана рік тому на позачергових міських виборах.

«В Ірпені та загалом в Київській області великих обертів набирає така політична сила «Нові обличчя», яка фактично є новими обличчями Партії регіонів. Ті методи, якими вони йдуть до влади, і ті методи, якими вони керують містом – це всі ті старі методи, які використовувала Партія регіонів. Ми бачимо в цьому велику загрозу для майбутнього нашого міста», - сказала кандидат.

Вона заявила про погіршення умов проживання мешканців Ірпеня.

«Все це робить наш чинний мер та його команда, які є забудовниками, прийшли до влади і зараз знову туди рвуться лише з єдиною метою - для того, щоб «дерибанити» землю, яка належить всій громаді, будувати нові багатоповерхові будинки, знищувати зелені насадження, погіршувати екологію у місті», - сказала вона.

Свистович також заявила, що в місті готується фальсифікація результатів волевиявлення виборців: «І вони не гребують ніякими засобами для того, щоб знову бути при владі. На сьогоднішній день нам відомо, що готуються масові фальсифікації виборів в Ірпені».

За словами Мельничука, об’єднання навколо єдиного кандидата має «захистити» результати волевиявлення.

«На сьогоднішній день в Ірпені партією влади є «Нові обличчя». Але стоїть питання, що вони можуть побоятися фальсифікацій, коли йому (кандидату від «Нові обличчя» - УНІАН) буде протистояти представник від «Солідарності», - пояснив сам Мазур.

«Ми просимо всіх виборців, які зібралися голосувати за кожного з нас, віддати свій голос 25 жовтня за Ігоря Мазура», - озвучили на прес-конференції заклик до виборців підписанти Меморандуму.

При цьому вони зауважили, що продовжують підтримувати свої політичні сили в питанні виборчих програм та агітувати городян за кандидатів в міську раду від своїх партій.

«Ми створимо широку коаліцію в міській раді для протистояння корупції та захисту інтересів територіальної громади, запрошуємо до неї усі здорові політичні сили», - зазначається в підписаній угоді.

У свою чергу, Мазур запевнив, що не допустить тиску з боку керівництва БПП «Солідарність» на його діяльність на посаді міського голови.

«Як громадський активіст, якого знають багато патріотів по всій Україні, заявляю, якщо буде будь-який тиск з боку керівництва БПП «Солідарність» з метою односторонніх інтересів цієї політичної сили, я складу з себе повноваження мера. Я на сьогоднішній день є офіцером Збройних Сил України, командиром роти 131-го розвідувального батальйону, який дислокується на Маріупольському напрямку –наш сектор від Широкіно до Волновахи. До цього був в добровольчих батальйонах. ...Я заявляю, що складу свої повноваження і буду разом зі своєю ротою і далі захищати нашу державу в секторі "М"», - запевнив Мазур.